in , ,

Beschermt de overheid haar burgers nog wel?

HET IS EEN BIJNA AFSTOMPEND RITUEEL GEWORDEN. NA DIE VERSCHRIKKELIJKE, ISLAMITISCH GEÏNSPIREERDE AANSLAG IN NICE KREGEN WE ALWEER ONMACHTIGE VERKLARINGEN VAN ONTZETTING EN VAN MEDELEVEN, VAN BIJNA RADELOOS LIJKENDE POLITICI EN STAATSHOOFDEN.

Terrorisme

-chef Stoltenberg: “Deze aanval was gericht op onschuldige mensen en op de kernwaarden van de NAVO. Maar terrorisme zal nooit de democratie, vrijheid en open samenleving verslaan.” “Terrorisme”? Wie zijn dat? Waarom durft niemand het beestje bij de naam te noemen? Waarom wordt de vijand angstvallig met: ‘terrorisme’, ‘fanatisme’ (Hollande) omschreven? Zolang dat gebeurt zal de oorlog nooit gewonnen worden. Want dat is het. Oorlog.

Exorcisme

De Belgische politicus Dedecker (Knack, 17 juli): “We verdrinken in politieke correctheid en verslikken ons in de vrijheid van godsdienst” en “Ik heb genoeg van de banale oorlogsretoriek van het Franse onderdeurtje François Hollande. Exorcisme van de eigen onmacht om de regie van de angst beheersbaar te houden en in de ogen te strooien van de verontwaardigde burger.” En “Als de overheid haar burgers niet beschermt, worden in een ongewapende samenleving de straten geregeerd door de fysiek sterksten en de moreel zwaksten.”

Het hoofd van de Franse staatsveiligheid, Patrick Calvar, waarschuwde 12 juli in het Franse parlement voor een . Volgens Yves Marmon is die zelfs al zestien jaar aan de gang: vanaf het uitbreken van de tweede intifada zijn in Frankrijk joden het doelwit van aanslagen door Franse moslims.

Eenzame wolf

Het moet zo langzamerhand duidelijk zijn dat aanduidingen als “eenzame wolf”, “verwarde man”, “dader bekend bij de politie”, niet langer geruststellen. Terecht wordt nu schamper van een ‘roedel eenzame wolven’ gesproken, maar dan allemaal wel met een islamitische achtergrond. Er is dus meer aan de hand en dat moet niet langer worden ontkend. “Dit is een oorlogsverklaring”, schreef Annabel Nanninga 7 januari 2015 op Jalta na de aanslagen in Parijs. “Het is oorlog”, schreef Arthur van Amerongen in de Volkskrant van 18 juli.

Ik kan het niet helemaal op waarde schatten, maar ik vond de recente analyse in The Asian Times, onheilspellend. En misschien zelfs een verklaring voor het niet geringe bedrag dat de dader van de aanslag in Nice vlak daarvoor naar Tunis overmaakte. De auteur, David Goldman, stelt dat terreurorganisaties politieverklikkers gebruiken door ze onder druk te zetten om zelfmoordaanslagen te plegen.

“De biedt ons land veiligheid en geborgenheid”, zei minister-president Rutte op zijn persconferentie van 1 juli. Ik geloof daar niet in. Niet voor niets willen steeds meer burgers “hun land terug”. Dat zijn heus niet allemaal rechtse nationalisten, zoals woord- en pennevoerders van de kosmopolitische klasse, zoals Caroline de Gruyter (NRC), ons willen doen geloven.

Turkse vlaggen

In werd afgelopen weekeinde, zonder dat iemand ingreep, een tv-ploeg van de NOS gemolesteerd tijdens een demonstratieve samenkomst van een grote groep Turkse Nederlanders, die zich met Turkse vlaggen solidair verklaarden met ‘hun vaderland en’ hun vader’. Over integratie en respect voor de vrijheid van de pers gesproken!

In Almere en andere plaatsen worden ’s avonds lijnbussen met straatstenen en stoeptegels bekogeld. Net als het gebruik van een auto als terreurwapen gekopieerd van aanslagen in Israel en de Westoever? Die beelden komen immers dagelijks via de schotelantennes de huiskamers binnen…

Elders worden auto’s in brand gestoken en worden buurten door groepen (voornamelijk Marokkaans-Nederlandse) jongeren geterroriseerd. Overheden zijn kennelijk niet in staat hier snel een eind aan te maken. Is het dan vreemd dat burgers zich in de steek gelaten voelen?

Een overheid die haar belangrijke taak verwaarloost, namelijk het waarborgen van de veiligheid en geborgenheid van de burgers, geeft zich gewonnen aan de krachten die parallelle samenlevingen willen bevorderen. Dat moeten we niet laten gebeuren.

Lees verder via Bron: World Unity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nani
4 jaren geleden

Uw overheid kan u nimmer meer beschermen- dit vanwege een “totaal verrot” economisch systeem volgens de leer van de Joodse Econoom Milton Friedman

Cath
4 jaren geleden

de overheid WIL ons niet beschermen, ze denken alleen maar aan zn eigen en maar graaien, en de burgers aan zn lot overlaten DE EU IS VERROT DOOR AL DIE ZOGENAAMDEN VLUCHTELINGEN EN DE GRENZEN WAGENWIJD OPEN TE LATEN ,,,, en de burgers in gevaar brengen????????????

Max
4 jaren geleden

Het Grondbeginsel in een samenleving is . :
.
Mensen zijn verantwoordelijk “voor elkaar”. Dit is de natuurlijke staat van een sociale groep. Dit sociale beginsel wordt die burger niet gegund door een totaal ontspoorde neoliberale overheid. Alleen gemeenschappelijke onrust van de massa zet dit probleem weer recht. . .

Fr
4 jaren geleden

Overheid bestaat al een tijd niet mer.

Ji
4 jaren geleden

.
De overheid !!! ? – laat de boel express ontsporen- dan gaan burgers wapens aanschaffen. Omdat het bezit van een wapen strafbaar is- kan diezelfde overheid jou hiervoor weer beboeten wegens verboden wapenbezit. Zo rolt het geld -en zo houdt je het “Friedman verdienmodel” in stand.

Za
4 jaren geleden

Op alle fronten moet de burger zijn eigen verdediging voeren. Van de politie krijg je al lang geen hulp meer. Die hebben het ook veel te druk met hun geschillen over lonen en arbeidsvoorwaarden.

Als we Poetin niet kunnen pakken dan maar Venezuela

Europese Unie voor het blok: Opstand verspreidt zich over Duitsland