in , , ,

Besteedbaar inkomen huishoudens sinds 2001 niet meer gestegen!

Terwijl de officiële werkloosheid in de laatste jaren weer wat gedaald is blijft het besteedbare inkomen van huishoudens achter.

Gecorrigeerd voor de inflatie is het besteedbare inkomen al vijftien jaar niet gestegen, terwijl het bruto binnenlandse product in dezelfde periode met in totaal 15% omhoog ging. Hogere belastingen en stijgende uitgaven voor gezondheidszorg en onderwijs zorgen ervoor dat huishoudens gemiddeld niet meer geld overhouden.

Lees ook eens verder bij de Bron: Marketupdate


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tokko
3 jaren geleden

Voor sommige groepen is het nog veel gekker. Als je toevallig bij het Rijk of in het onderwijs werkte, is je salaris door Van Agt met zijn Bestek ’81 domweg met procenten gekort (verminderd dus) en vervolgens jarenlang op de nullijn gezet. Dat is nooit meer ingehaald en de verminderde loonopbrengsten voor alle werkenden is daar nog eens bovenop gekomen.
De immigratie van “gastarbeiders”, door VVD en Gristelijke partijen aangezwengeld, heeft geleid tot nog meer loonverlies en ook tot een aderlating van de Nederlandse economie als geheel. De bedrijven profiteerden van de lagere loonkosten, de gastarbeiders stuurden een groot deel van hun loon naar het thuisland, geld dat dus werd onttrokken aan de Nederlandse economie. De Nederlandse werknemers hadden het nakijken. Als een allochtoon genoeg van het werken had ging hij “Äuuuu mijn rug” in de WAO, op kosten van de Nederlanders.
Dit gaat nog steeds door, aangevuld met 10duizenden zogenaamde vluchtelingen, waarvan een klein deel werkt voor weinig, een groot deel ook een uitkering ontvangt.
Nu maken de bedrijven superwinsten, maar de werknemer deelt daarin niet mee, omdat de vakbonden nauwelijks meer de kracht hebben voor ze op te komen. Dus verliezen ze leden en zijn straks nergens meer, dus nog meer macht aan de bazen…

Miljoenennota verbergt 8 miljard bezuinigingen

Rickards: ‘Over 8 maanden begint nieuwe financiële crisis’