in

Bestorming Europese grens blijft doorgaan ondanks staakt-het-coronavirus

Griekenland Evros greekreporter

Terwijl Griekenland de onzichtbare Coronavirus vijand binnen zijn grondgebied bestrijdt, woedt er een andere oorlog aan de grens met Evros, waar momenteel ongeveer 2.000 migranten het land proberen binnen te vallen met behulp van de Turkse politie.

Op zondag vond er opnieuw een felle nieuwe aanval plaats op het hek van de Grieks-Turkse grens in Evros – maar de aanval kwam in de meeste berichten in de media niet voor, vooral omdat de Covid-19-pandemie ontwikkelingen het middelpunt van de aandacht van de wereld vormen.

De “Slag om Evros” is continue aan de gang sinds 1 maart, toen de Turkse regering zo’n 12.000 migranten langs de grensafsluiting in Evros losliet, nadat ze ten onrechte had beweerd dat de grenzen open waren en dat ze vanuit Griekenland vrij naar het Europese land van hun keuze konden gaan.

De Griekse politie, het Griekse leger en de Nationale Garde van Evros vechten dagelijks om de indringers af te weren, die met geïmproviseerde stormrammen en ladders proberen over het hek te komen, terwijl de Turkse politie de Griekse kant bombardeert met traangas en rookbommen voor afleiding, schrijft Greek Reporter.

In de video hieronder, geschoten vanaf de andere kant ….

Lees verder bij de bron: Fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6263042577 dfff0613e3 recessie1

Riemen vast: Het IMF vreest recessie van niveau crisis 2008 of erger

2153022708 a2a9554734 chemtrails1

Halvering van de opwarming met stratosferische aerosol-geo-engineering matigt beleidsrelevante klimaatrisico’s