in ,

Bestuursvoorzitter Maastricht UMC+ over heel Limburg: 8 op de 10 coronapatiënten zijn gevaccineerd

Dont need front

Het Maastricht UMC+ maakt zich grote zorgen over de oplopende coronacijfers. Het academisch ziekenhuis noemt de situatie zorgelijk.

“We maken ons ongerust over de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames”, zei bestuursvoorzitter Helen Mertens van het MUMC+ maandagavond in Limburg Centraal.

‘Forse aantallen’

Volgens Mertens zijn er in heel Limburg momenteel 70 coronapatiënten opgenomen. 26 liggen er op de intensive care. “Dat zijn forse aantallen. En die verdringen de andere patiënten die ook zorg nodig hebben”, aldus Mertens.

Maatregelen?

Het demissionair kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen.

Het Outbreak Management Team (OMT) is gevraagd eerder met een advies te komen. Een besluit valt volgende week dinsdag, dan is er ook weer een persconferentie.

“Ja, ik begrijp dat zeker als er maatregelen komen”, vertelt Mertens.

Gevaccineerd

Volgens Mertens is de situatie in het MUMC+ anders dan in andere delen van het land. “Het overgrote deel van onze coronapatiënten is gevaccineerd.”

Het gaat daarbij vooral om mensen van hoge leeftijd. Slechts twee op de tien patiënten zouden volgens de bestuursvoorzitter niet geprikt ….

Lees verder bij de bron: 1Limburg

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “iedereen die niet gevaccineerd is zal corona krijgen!” ? ?

9091486096 05f9ca0fd7 FAIL1

IC-capaciteit is van duizenden naar nog geen 1000 bedden afgebroken: geen wonder dat ze liever de ongevaccineerden de schuld geven