Betalen zul je: Kabinet pakt onverzekerdheid dak- en thuislozen aan

Dak- en thuislozen hebben veelal geen vast woonadres en ook geen briefadres, waardoor ze geen zorgverzekering en dus geen medische zorg hebben. Het kabinet heeft daarom met gemeenten afgesproken om deze mensen op te sporen en ze een briefadres te geven. Dat maakten ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) maandag bekend.

Van der Steur belooft ervoor te zorgen dat geen gedetineerde verzekeringsplichtige zonder zorgverzekering de gevangenis verlaat. Hierdoor moet het aantal mensen zonder zorgverzekering worden verminderd.

Nood

Het ministerie van Volksgezondheid gaat er ook voor zorgen dat er een regeling komt dat in geval van nood zorg kan worden verleend zolang de benodigde papieren hiervoor nog niet in orde zijn. Hierna worden zo snel mogelijk het briefadres en de verzekering in orde gebracht.

Lees verder via de Bron: Skipr

 • 358
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Onschuldige Bijstander schreef:

  Verward van der Steur in de bocht hoor

 2. Joke schreef:

  Helaas ook geen digid voor deze mensen.
  Illegaal wonen geeft eveneens geen DigiD
  Belasting dienst geen aangifte zonder DigiD mogelijk

 3. Xander Ligtvoet schreef:

  Briefadres bestond al veel langer, toch knap als je thuis/dakloze 100 euro premie wilt laten betalen, 1 ze krijgen geen zorgtoeslag 2 als ze al een inkomen hebben is dat waarschijnlijk veels te laag om die premie te betalen en 3 succes voor de deurwaarders om ze te traceren bij wanbetaling.

 4. andre schreef:

  het kabinet moet er voor zorgen dat er een verzekeringsfonds komt zoals het
  eens was in de goede oude tijd zodat niet iedereen met een laag inkomen of daklozen onverzekerd zijn of nog verder in de problemen komen .
  maar dan kunnen ze ons burgers minder uitmelken die lamzakken .

 5. Henny Groote schreef:

  De overheid heeft de macht om de achterstand (op te lossen) door bovenop de premiebetaling levenslang 30% extra te innen. Dit wordt meteen op de bijstand of andere uitkering ingehouden. Daar kom je nooit meer vanaf kan geen aanvullend pakket nemen, kom je niet inaanmerking voor voordeliger basispakket via de gemeentelijke regeling.

 6. h.j.tjemmes schreef:

  beangstigend die filmpjes over de vluchtelingen

 7. pascal schreef:

  Hahaha en als de daklozen hun premie niet betalen kunnen zet justitie hen in de gevangenis a minstens 200,- euro per dag, dat zal ze leren die dakloze schoften die de menselijke aandeelhouders van de zorgverzekeraars geen premies betalen…….

  En er is niks zo belangrijk als de belangen van aandeelhouders in bedrijven!!!

  De aandeelhouders van een land – de burgers – die tellen alleen mee indien er bij hen geld weggehaald kan worden.

 8. robby schreef:

  call this helping people mandetory insurance goed voor de graaiers

  • tjemmes schreef:

   Nou dan hebben ze een postadres, kan de deurwaarder langskomen, want ze hebben geen geld om te betalen, dus weer zo’n ondoordachte actie van het kabinet. Of je moet ze een inkomen geven terhoogte van de zorgverzekering.

 9. Wk schreef:

  De kakkerlakken bij deze christelijke bende noemt deze mensen : “zelredzaam”

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: