in

Beursanalist RTLZ zet RIVM op tv te kijk: ‘Alle cijfers in het rood? Het gaat helemaal niet slecht’

Corona Ibu Fake Fake News News  - distelAPPArath / Pixabay
distelAPPArath / Pixabay

Alle coronacijfers staan in het rood, waarschuwde het RIVM vandaag. Volgens het instituut zijn deze week ‘alle relevante coronacijfers gestegen'.

Zo steeg het aantal besmettingen met 13 procent tot ruim 51.000 en steeg het percentage positieve testen van 8,1 naar 8,5 procent. Verder zijn 1578 mensen met corona in de ziekenhuizen opgenomen.

Dat waren er een week ervoor 1513, aldus het . De Nederlandse media tikten het bericht braaf over.

Niet iedereen slikt de cijfers van het RIVM voor zoete koek. Hans de Geus, beurscommentator bij RTL Z, maakte er gehakt van.

“Ik weet niet waarom het RIVM zich genoodzaakt ziet journalistieke koppen boven hun eigen berichten te zetten. Dat kunnen we beter zelf doen,” zei hij vanmiddag. “Als je in de cijfers kijkt, dan gaat het helemaal niet slecht.”

Dan moet je wat

“Ze hebben natuurlijk die derde golf voorspeld en die komt maar niet, dus dan moet je wat,” vervolgde De Geus. “Dan maak je de kop maar wat negatiever.”

De beursanalist verdiepte zich in de cijfers en kwam tot de ontdekking dat het percentage dat positief wordt getest geleidelijk daalt. Ook de IC-opnames ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Flink geld verdienen: Rusland komt met eerste coronavaccin voor dieren

Heb vertrouwen in Big Pharma en instanties: Farmaceut na 30 jaar veroordeeld voor doodslag, duizenden doden, boete 3 miljoen