in

Bewijs oerknal; ‘een blamage’

Eind maart heette het nog de wetenschappelijke ontdekking van de eeuw en een garantie voor een Nobelprijs, nu liggen Amerikaanse kosmologen er zwaar over onder vuur. Hun directe bewijs voor de oerknal, op radiobeelden van de Zuidpoolhemel, kan volgens critici zomaar een foto van stofflarden in de Melkweg blijken.

‘Ik dat hun bekendmaking volkomen prematuur was', zegt de Nederlandse astrofysicus Daan Meerburg vanuit Princeton. ‘Er bestaat nog steeds een kans dat Bicep2 iets ontdekt heeft, maar ze hebben de potentiële rol van stof zwaar onderschat.'

Hij noemt de situatie ‘een blamage'. ‘Ze hebben duidelijk steken laten vallen en zijn te voorbarig geweest, zeker richting pers.'

De afgelopen dagen lieten twee nieuwe studies weinig heel van de analyse van het Bicep2-team uit maart. Hun radiotelescoop op de zou vervormingen in de stralingsruis uit de kosmos hebben gevonden, die duiden op een extreem heftig begin van de oerknal, het begin van het universum zelf, 13,6 miljard jaar geleden.

Meer via VK.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De verbeterde mensheid, de Nieuwe Wereld Orde is er klaar voor

Weg pensioen : Pensioenfondsbestuurder vindt salaris van 100.000 te weinig te laag