in

Bewijs voor een op hande zijnde recessie, kan niet meer genegeerd worden

737eef6328a06f45 640 banking crisis

Terwijl de Federal Reserve hint op het verhogen van de rente, zijn er 2 indicatoren die ontegenzeggelijk uitwijzen dat een nieuwe recessie reeds van start is gegaan in de Verenigde Staten. Systeemkenner Mike Maloney diept een bericht op Zerohedge verder uit en overtuigt dat deze trend een nieuwe recessie heeft verraden.

Waar de reguliere media de oren van de massa strelen met positieve geluiden vanuit de Federal Reserve die klaarstaan om de rente iets verder op te trekken omdat macro-economische omstandigheden dit zogezegd zouden toelaten, ontwikkelt er zich op de achtergrond een trend dat lijnrecht tegenover deze schijnbaar positieve ontwikkeling staat.

Indicatoren verraden op handen zijnde recessie

Zo maakt Zerohedge melding van een drastische afname in Amerikaanse overheidsinkomsten. De toename van deze overheidsinkomsten zijn gedaald tot maar liefst 1,2 procent year-to-year terwijl deze in juni 2013 nog piekte op 13,4 procent. Onderstaande afbeelding toont aan dat de voorgaande 6 keren wanneer deze situatie zich voordeed, de Amerikaanse economie in een recessie belandde.

recessie

Het korte bericht op Zerohedge sluit af met bemoedigende woorden voor degene die zich liever blindstaren op de mainstream media propaganda: negeer vooral de harde feiten omtrent de productiviteit, obligatiemarkt, bnp-verwachtingen en de overheidsopbrengsten waar nu alle alarmbellen rinkelen, en laten we vooral positief blijven door ons te richten op de arbeidsmarkt, wellicht de sector bij uitstek waar data het gemakkelijkst gemanipuleerd kan worden.

Een nieuwe recessie in de maak

Goud en zilver goeroe Mike Maloney ging in zijn vlog op YouTube in op dit artikel van Zerohedge waarin hij data presenteert dat uitwijst dat niet slechts de afgelopen 6 recessies in Amerika gepaard ging met dalende overheidsinkomsten, maar dat recessies altijd gepaard gaan met dalende overheidsinkomsten. Bijgevolg is er een signaal dat deze conclusie kracht bijzet, namelijk de economische groei ten opzichte van het bruto nationaal product. Deze indicator zit reeds 2 opeenvolgende kwartalen in een dalende trend. Zorgelijk!

Screen Shot 2016-08-28 at 12.10.52

Het allerergste van deze situatie is dat het herstel na 2008 gekocht was met 3.2 biljoen dollar – de bailouts na 2008 inclusief QE 1 tot en met 3. Met dit geld is het zwakste herstel uit de geschiedenis “gekocht”. Er kan met recht gesteld worden dat deze situatie diep triest is. De situatie van vandaag komt ‘1 op 1’ over met data dat in alle voorgaande situaties voorafging aan een recessie. Volgens Mike Maloney is een nieuwe recessie reeds een feit. Heeft de Federal Reserve nog wapens in het verschiet om het tij te keren?

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
82ad0900a57e51e6 640 euros

En daar gaat weer 5 miljard: EU redt weer een bank met samenlevingsgeld

2308371224 60e0cda6e8 FAIL

Het stopt niet vanzelf: Persoonsgegevens Utrechters onbeveiligd op intranet gemeente