in

Biden de oorloghitser: Amerikaans oorlogsschip vaart door de Zuid-Chinese Zee in strijd met de territoriale aanspraken van China

person in brown pants standing near blue and white big big big rock signage

Een torpedobootjager van de Amerikaanse marine is opnieuw langs door China gecontroleerde eilanden in de Zuid-Chinese Zee gevaren in de tweede uitdaging in twee weken naar de territoriale controle die Peking in het gebied claimt.

De 7e vloot van de Amerikaanse marine kondigde aan dat de USS Russell woensdag langs de Spratly-eilanden voer, als onderdeel van een ‘vrijheid van navigatie’ die was gericht op “het aanvechten van onwettige beperkingen op onschuldige doorvaart opgelegd door China.”

Dit was de tweede uitdaging die de regering Biden de afgelopen twee weken in de regio uitvoerde, waarbij de USS Russell een soortgelijke missie volgde als de acties van de USS John S. McCain bij de Parcel-eilanden 12 dagen geleden.

Amerika heeft ook oefeningen gedaan in de Zuid-Chinese Zee met de USS Theodore Roosevelt en de USS Nimitz.

China claimt de hele Zuid-Chinese Zee, terwijl Brunei, Maleisië, de Filippijnen, Taiwan en Vietnam ook beweren dat ze territoriale rechten hebben over sommige delen van het gebied.

De marinemissies komen nadat de Amerikaanse president Joe Biden verklaarde dat Amerika China ziet als zijn “meest serieuze concurrent” en in “extreme concurrentie” verkeert met de Aziatische natie, gezien een aantal problemen die tussen de twee partijen moeten worden opgelost.

Lees verder bij de bron: RT USA News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jaja, coronamutaties blijven opduiken: Mutatie van een mutatie van de Britse variant in Nederland

Stop Belastingparadijs Nederland