in

BIG BUSINESS: Zakenman krijgt 6 miljoen voor opvang asielzoekers

Zakenman Hennie van der Most krijgt betaald voor de opvang van 1.200 vluchtelingen in zijn vakantiepark in het Drentse Oranje, ongeacht het aantal dat er uiteindelijk werkelijk komt. Dat levert hem zeker 6 miljoen op gedurende de drie jaar waarin hij zijn park verhuurt aan het Centraal opvang (COA).

Dit blijkt uit onderzoek van NRC. De zaak is opmerkelijk omdat het COA en de gemeente Midden-Drenthe vanwege de onrust in het dorp het aantal vluchtelingen tijdelijk hebben gemaximeerd op 596 mensen. Dat betekent dat iedere opgevangen vluchteling twee keer zoveel kost als afgesproken.

5 tot 9 euro per nacht

Van der Most krijgt voor 1.200 bedden betaald, achterhaalde NRC op basis van vergadernotulen. Andere ondernemers die zaken doen met het COA en asielzoekers huisvesten, vertellen dat de huurprijs varieert “van 5 tot 9 euro per nacht per persoon”. Dat betekent dat Van der Most ten minste 180.000 euro per maand zou incasseren, ruim twee miljoen op jaarbasis. Hij heeft een contract getekend met het COA voor de duur van drie jaar, met een mogelijkheid tot verlenging naar vijf jaar.

Lees verder via Stop de bankiers.

Foto via larsjuh


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ineens velen met goud bezig; Deutsche Bank: “ECB kan beleggers verlossen van hun goud”

Balletje balletje van Juncker: 300 miljard blijkt 30 miljard