in ,

Bijbelse eindtijd alert, één-wereld religie nabij: Paus en top imam sluiten historisch religieus verbond

darkmoon1968 / Pixabay

Afgelopen maandag werd er buiten het zicht van de massamedia een reuzenstap gezet naar de vorming van een één-wereldreligie. In Abu Dhabi tekenden paus Franciscus en Sheikh Ahmed al-Tayeb, beschouwd als de belangrijkste imam van de Soennitische islam, een historisch verbond. Dat deden ze hand in hand, als symbool van hun ‘interreligieuze broederschap’.

Uit het document kan zonder twijfel worden opgemaakt dat het feitelijk niet uitmaakt welke religie je volgt, want dat God aan allemaal zijn goedkeuring geeft en dit zelfs zo bedacht heeft.

Bij de ceremonie, die feitelijk als het begin van de officiële samenvoeging van het katholieke christendom met de islam kan worden gezien, waren tal van religieuze leiders aanwezig, ook Joodse en van andere geloven.

‘God is de Vader van allen’

In het kader van het religieuze verbond worden op de website van het Vaticaan gelovigen van alle religieus aangemoedigd ‘om elkaar de hand te schudden, elkaar te omhelzen, elkaar te kussen, en met elkaar te bidden,’ zo wordt Franciscus geciteerd.

Tijdens de ceremonie noemde de paus ‘verwoesting, oorlog en haat tussen ons’ de grootste gevaren van deze tijd. Het document is volgens de katholieke leider ‘geboren uit geloof in God (waar ook Allah mee wordt bedoeld) die de Vader is van allen, en de Vader van vrede; het veroordeelt iedere verwoesting en al het terrorisme, vanaf de eerste terreurdaad door Kaïn.’

De wereldleiders worden opgeroepen ‘de cultuur van tolerantie en vreedzaam samenleven’ te verspreiden, en zo snel mogelijk in te grijpen als er ergens oorlog en bloedvergieten dreigt.

Iedereen heeft recht op ‘totale vrijheid van geloof’

Meest opmerkelijke is wellicht dat ieder mens het recht heeft op totale ‘vrijheid van zowel geloof, denken, expressie en actie. Het pluralisme en de diversiteit van religies, (huids)kleur, sekse, ras en taal zijn door God in Zijn wijsheid gewild… Deze goddelijke wijsheid is de bron van het recht op vrijheid van geloof en de vrijheid om anders te zijn. Daarom moet het feit dat mensen worden gedwongen een bepaalde religie of cultuur aan te hangen worden verworpen, net als het opleggen van een culturele manier van leven die niet door anderen wordt geaccepteerd.’

Kortom: het maakt niets uit wat je wel of niet gelooft, want iedereen volgt dezelfde God(/god). De vele religies op deze wereld zouden zelfs door God zijn gewild. Nu de twee grootste op aarde zijn begonnen officieel samen te gaan, is het niet overdreven te stellen dat de vorming van een al lang in de maak zijnde één-wereld religie een feit is.

Basisgeloof christendom en islam sluiten elkaar compleet uit

Probleem: deze twee religies sluiten de basis en kern van elkaars geloof compleet uit. In de islam is het ‘shirk’, de grootst mogelijke godslastering, om te geloven en zeggen dat God een Zoon heeft. Daarmee belandt je rechtstreeks in de (islamitische) hel. In het christendom wacht juist iedereen die de Zoon (Jezus Christus) ontkent eeuwige veroordeling, omdat het hele christelijke geloof draait om het evangelie van het Kruis en de opstanding als de enige mogelijke verzoening met God.

Voorzegd in de Bijbel: ‘Het beest’ krijgt hulp om christenen te overwinnen

Hoe de paus en de top imam deze hemelsbrede, onoverkomelijke kloof in de toekomst denken op te lossen blijft vooralsnog onduidelijk. Desondanks zijn zowel de Koran als het Nieuwe Testament het wat de eindtijd betreft op één punt met elkaar eens, namelijk dat ‘het beest’ (de islam / Allah –wiens meest heilige getal 666 is) voor korte tijd zal worden toegestaan om de aan het oorspronkelijke geloof vasthoudende christenen te overwinnen.

Dat dit beest daar alle hulp en medewerking van de –naar eigen zeggen- hoogste vertegenwoordiger van Jezus Christus op Aarde van zou krijgen, is overigens een honderden jaren bestaande protestants-christelijke uitleg van een aantal Bijbelse eindtijdprofetieën die in het boek Openbaring staan opgetekend. Op 4 februari 2019 lijken die profetieën in Abu Dhabi in vervulling te zijn gegaan.

(1) The End of The American Dream via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pistolen-Paultje
2 jaren geleden

Volgens mij was religie een angstmiddel om mensen in het gareel te houden. En de bijbel, tora of koran, een “handleiding” hoe je goed moest leven…. vergelijk het met het hedendaagse wetboek.

Demiurg
2 jaren geleden

.
Boeken die geschreven zijn door gewone stervelingen -met de bedoeling macht te kunnen uitoefenen. Een Incomplete Canon. We zouden nu schrijven : “valsheid in geschrifte”
,Die fout begon op het concilie van Nicea [325]. Hier zijn voorts geen Notulen van. Op dat Concilie van Nicea werd ‘door 15 personen een incomplete Canon [Bijbel] gepresenteerd, Incompleet !! -omdat de toenmalige gevestigde politieke orde ‘zich toen ook met de inhoud hadden bemoeid. “Wat ‘Wel en Niet vermeld mocht worden. Daarom werden er bij de samenstelling van de boeken [Canon] – eerst honderden geschriften “niet” toegevoegd cq vernietigd. Als gevolg van die politieke bemoeizucht is later “uit onvrede” de Koran ontstaan. Lees vanaf de Romeinse Keizer Costantijn 1 – en de opdracht aan Kerkvorst Athenasius van Alexandrie. Erfzonde bestaat bv. niet [zie Pelagius] – en de 3-eeheid was ook en strijdpunt [zie Arius]

Kas
Antwoord aan  Demiurg
2 jaren geleden

;;
De toemalige machthebbers ‘voor” de Romeinen waren de saduceen -deze zaten in de top van de rechtspraak. Dat was toen de gegoede rijke Joodse elite. En soort VVD uit die tijd..De Priesterorde Welke tevens de Joodse rechtstaat en politiek vertegenwoordigden waren de baas. De Bekendste daarvan waren Annas en Kajafas. Die laatse “Kajafas” was de hoogste in Rang bij het Sanhedrin. Hij Jozef Kajafas veroordeelde Jezus wegens blasfemie. De geheimschriften [waarheid] ‘en de stukken die niet in de Canon staan vermeld zijn in handen van de Joden. Deze oefenden duizenden jaren macht uit

De 95% truc van klimaatvoorspeller IPCC: Verhoog de onzekerheid om de zekerheid te vergroten

Wordt geld lenen nog goedkoper? Fiat geldsysteem is failliet