Bijles voor basisschoolkinderen is booming, groter wordend verschil arm en rijk 

steveriot1 / Pixabay

Het aantal kinderen op de basisschool die in de zomervakantie bijles krijgen, neemt toe. Uit een belronde van het Jeugdjournaal komt het beeld naar voren dat vooral in de grote steden ouders hun kinderen in de zomer laten bijspijkeren.

Bijlesscholen zeggen dat de toename mede komt door het lerarentekort op basisscholen. Door lesuitval en de vele wisselingen van leraren zouden kinderen daar minder leren.

De Algemene Onderwijsbond erkent het probleem.

“Het heeft te maken met de grootte van klassen, uitval en kinderen die noodgedwongen verdeeld worden over andere groepen. We horen dit veel van onze achterban”, zegt een woordvoerder.

Vooral in grote steden als is de trend volgens de AOb zichtbaar. “Ouders zeggen daar: ik heb het gevoel dat mijn kind niet genoeg aandacht krijgt.” In de grote steden zijn overigens ook de meeste vacatures voor leraren.

De AOb is niet blij met de ontwikkeling. Volgens de bond ontstaat er een verschil tussen kinderen met en gezinnen die bijlessen niet kunnen betalen.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het door links geliefde Antifa wordt gelinkt Al Qaida en IS

Ze hebben de waarheid over UFO’s 70 jaar geleden al toegegeven