in , , ,

Bijna 1 op 2 werklozen in Duitsland allochtoon

De massale instroom van niet-Europeanen naar van de afgelopen jaren hebben ook de problemen op de arbeidsmarkt verergerd. De propagandamachine van de Duitse regering suggereerde dat er talloze arbeidskrachten onder deze zaten, die direct aan het werk zouden kunnen.

Dit is dus een leugen gebleken. Volgens de Duitse arbeidsdienst, de Bundesagentur für Arbeit is 43,3 procent van alle werklozen in Duitsland allochtoon. In sommige deelstaten in het westen van Duitsland loopt dit zelfs tegen de 60 procent aan.

Een scherpe conclusie valt dan ook al te maken, dat naast de al aanwezige ook de nieuw ingestroomde migranten nauwelijks een baan vinden. Er zijn nog twee andere redenen; meer vrouwen gaan werken omdat er minder zich aan het gezin toewijden en er komen blijvend werknemers uit andere EU-landen bij. Hoewel beide groepen zich op een bloeiende storten is een uitdijend werknemersbestand het gevolg van een blijvende toestroom en dus meer keuze voor de werkgevers.

Zoals ook elders in West- verschillen de werkloosheidscijfers enorm per immigrantengroep. Zo heeft bijvoorbeeld in de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar van de Chinezen 88 procent een baan, voor Turken is dat hier slechts 16 procent.

Opvallend is bij de cijfers dat zelfs de invasie van migranten vanaf het jaar 2015 nog maar ten dele in de statistieken is verwerkt, dus is er een grote kans dat de cijfers er nog dramatischer voorstaan dan nu al het geval is.

De bondskanselier van Duitsland Angela Merkel is momenteel op verkiezingstournee en liet weten dat ze zich meer voor langdurig werklozen wil gaan inzetten. Merkel maakt zich druk dat kinderen opgroeien in families met langdurig werklozen en dat ze dan niet eens weten wat werken is. Oppositiepartij AFD is op dit punt keihard over het beleid van de regering, men vindt dat de cijfers bewijzen dat de huidige migratie- en integratiepolitiek is mislukt.

Lees verder via de Bron: REACT


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Buitenlandse banken strijden om Nederlands spaargeld’

Lage inkomens slachtoffer van klimaatbeleid