in , ,

Bijna 30 duizend 18-jarigen werden donor na ministersbrief

Bij het Donorregister kwamen de afgelopen weken ruim 37 duizend nieuwe registraties binnen van jongeren die achttien waren geworden. Bijna acht uit de tien (78,7 procent) van hen werden orgaandonor.

In Utrecht, Nijmegen en Leiden ligt dit percentage zelfs tegen de 90 procent, zo blijkt uit cijfers van hetDonorregister en de Nederlandse Transplantatie Stichting. De binnengekomen registraties volgden op de brief van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die vier weken geleden bij ruim 180 duizend achttienjarigen op de mat viel. Wie de keuze nog niet heeft vastgelegd in het Donorregister ontvangt vrijdag 22 mei een herinneringsbrief.

Verschillen tussen stad en platteland

Jongeren op het platteland (ongeveer 22 procent) registreren zich wat vaker naar aanleiding van de brief van de minister dan jongeren in de 4 grootste steden (ruim 17 procent). Stedelingen worden daarentegen iets vaker   – 78,4 procent tegen 75,5 procent.

Van de steden is op dit moment Leiden koploper: ruim een derde van de jongeren uit Leiden registreerde zich al (35,5 procent) waarvan 89,5 procent ook donor werd. Andere steden die het erg goed doen zijn Utrecht met veel en met een respons van 28,6 procent, waarvan 90 procent donoren; in Nijmegen reageerde 33,7 procent en werd 89,2 daarvan donor en in Groningen reageerde 32,8 procent en daarvan werd  88,3 procent donor.

Lees verder via: Skipr

Photo by HowardLake


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Teeven: ‘Opstelten wist van 4,7 miljoen gulden’

EU wil euro redden door contant geld totaal af te schaffen