in , ,

Bijstanders werken als terrorismebestrijder voor tegenprestatie

We krijgen meerdere tips binnen van mensen die tegenprestaties moeten leveren in de bijstand. Een van hen vertelt dat zijn ‘werkervaringsplaats meer aanvoelt als een werkplaats’. Andere tipgevers werden naar eigen zeggen benaderd voor een werkervaringsplaats waar zij in verband met de Wet Witwassen en Financiering cliënten moesten controleren.

Zij weigerden en stellen: ‘Betaal mensen gewoon normaal voor het werk dat ze doen.’ We tekenen hun verhalen op voor ons dossier Sociale Dienst.

Terrorismebestrijding als tegenprestatie

We krijgen ook twee tips van mensen uit Zoetermeer die een tegenprestatie hebben geweigerd. Beide tipgevers werden benaderd voor een werkervaringsplaats bij Deloitte in , en wel een hele bijzondere: Zij moesten in verband met de Wet Witwassen en Financiering Terrorisme, cliënten van Deloitte controleren. Een aantal bijstandsgerechtigden uit Zoetermeer zijn benaderd om dit werk te gaan doen.

‘Het gaat hier niet om een tegenprestatie, maar om een baan bij een commercieel bedrijf. Kijk alleen al naar het super deluxe pand aan de Maas waar ze in gehuisvest zijn. Dan kunnen ze je toch minimaal het minimumloon betalen voor de moeite. Betaal mensen gewoon normaal voor het werk dat ze doen!,’ zo redeneren zij.

‘Dit is een job die expliciet geen uitzicht biedt op werk, dat werd ons meteen verteld. Bij Deloitte geldt een vacaturestop, de kans op betaald werk is zeer gering, om niet te zeggen onmogelijk. Ik vind het belachelijk dat een gezond financieel bedrijf als Deloitte geen mensen via een uitzendbureau kan inhuren voor dit werk,’ klinkt het verder.

Lees verder bij de Bron: Terrorismebestrijding als tegenprestatie in de bijstand


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WimLex kan weer bellen met vriendjes, het koste alleen een slordige 750.000 euro

Wie niet bang is voor een beetje meer democratie in Europa: #GeenPeil