in , ,

Bijzonder, lees hoe Turkije de EU afperst voor 6 miljard euro?

Bijzonder nieuws. Dreigen met 15.000 dode migranten, het sturen van busladingen vol migranten, -vrijheid eisen, legale migratie mogelijkheden eisen, verdere stappen naar toetreding afdwingen en niet 3 miljard eisen, maar 3 miljard europer jaar. De toezegging van 3 miljard euro wordt zelfs gezien als ‘een belediging’ (in relatie tot de 400 miljard voor ), ook al komt die belediging uiteraard wel al op de miljard euro per jaar die de EU reeds aan Turkije betaalt.

Zie in het bericht hoe ogenschijnlijk de EU onder druk zet en daarbij overigens zelf ook Juncker nog even beledigt. Wat ook opvalt is hoe onderdanig de EU zich hier lijkt op te stellen, wat in deze migrantensituatie ogenschijnlijk juist contraproductief is. En uiteraard wordt Timmermans weer ingezet om nieuwe toezeggingen te doen aan Turkije. Erdogan lijkt daar ook expliciet om te vragen.

Dit alles is uiteraard gebaseerd op de aanname dat deze lek echt is, en hoe dan ook geeft het een onvolledig beeld. Dat gezegd, het verklaart wel waarom Turkije ondanks de toezegging van 3 miljard toch migranten blijft doorsturen in bootjes naar Griekenland. De EU wil kennelijk echt geen enkele grens gaan verdedigen, blijft alleen landen onder druk zetten zoveel mogelijk migranten te accepteren (afwijzen is door de EU expliciet verboden). Schengen lijkt daarbij steeds meer ten dode opgeschreven.

Op zich is het natuurlijk wel goed om te zien dat Turkije zich zo nadrukkelijk inzet voor het welzijn van de medemens, behalve dan dat Turkije hier een dubbelspel mee lijkt te spelen.

Bijzonder, lees meer op marketupdate.nl

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

Photo by gurms


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Samuel
5 jaren geleden

,
En ook nog stoken in Noord Afrika en MO. Erdogan zal wel weer een conflict uitlokken- namens de VS. Inzet is natuurlijk artikel 5 van het NATO verdrag.

Ed
5 jaren geleden

.
De Eu wordt via het “Islamitisch Turkije” door de IS bestolen.
Ons belastinggeld gaat dus op een snikky manier naar de IS

Peter
5 jaren geleden

.
Turklije probeert ook artkel 5 NATO verdragoneigenlijk te gebruiken. En de Europese landen een oorlog in te rommelen. De oorlogsindustrie vindt dit prachtig

Ko
5 jaren geleden

.
De Crisis – Rat en Katvanger bij deze bank was John Poulsen. Rijk gestolen van de pensioenfondsen maar ook aan oorlogsmateriaal.
http://www.independent.co.uk/news/world/americas/the-man-who-bet-on-the-credit-crisis-ndash-and-took-home-37bn-last-year-810377.html

Nederland wereldkampioen aftappen tapt nog meer af, +19% vanwege jihadisten

Franse media gebruikt beelden succesvolle Russische aanval op isis als ‘Amerikaanse’