in , , ,

Bilderbergerclubjes VVD en D66 stappen over naar Macrons Rénaissance-beweging

De Europese fracties van VVD en gaan na de Europese op in een nieuwe liberale fractie met de beweging van de Franse president . In Straatsburg hebben kopstukken van de partijen gisteravond een verklaring met die strekking getekend.

Volgens de verklaring moet de groep een nieuwe factor van belang worden in het en een einde maken aan de “overheersing” van christen- en sociaal-democraten.

De verklaring is ondertekend door onder anderen Sophie in’t Veld, de lijsttrekker van D66, en de Franse premier Édouard Philippe.

Vooralsnog doen acht partijen mee aan het initiatief, waarvan dus twee uit . Andere ondertekenaars zijn de Spaanse partij Ciudadanos en de Duitse liberale partij FDP.

Ook een Hongaarse beweging heeft zich aangesloten, maar die heeft nu – net als Macrons Rénaissance-beweging – nog geen zetels in het Europees Parlement.

Lees verder bij de bron: NOS

Photo by [email protected]


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindbaas Nigel Farage flikt het weer: ‘Brexit Party’ met kop en schouders boven de rest

Cijfers: hoe globalisatie en migratie het Westen transformeren