in , , ,

Bilderbergerclubjes VVD en D66 stappen over naar Macrons Rénaissance-beweging

De Europese fracties van VVD en D66 gaan na de Europese verkiezingen op in een nieuwe liberale fractie met de beweging van de Franse president Macron. In Straatsburg hebben kopstukken van de partijen gisteravond een verklaring met die strekking getekend.

Volgens de verklaring moet de groep een nieuwe factor van belang worden in het Europees Parlement en een einde maken aan de “overheersing” van christen- en sociaal-democraten.

De verklaring is ondertekend door onder anderen Sophie in’t Veld, de lijsttrekker van D66, en de Franse premier Édouard Philippe.

Vooralsnog doen acht partijen mee aan het initiatief, waarvan dus twee uit Nederland. Andere ondertekenaars zijn de Spaanse partij Ciudadanos en de Duitse liberale partij FDP.

Ook een Hongaarse beweging heeft zich aangesloten, maar die heeft nu – net als Macrons Rénaissance-beweging – nog geen zetels in het Europees Parlement.

Lees verder bij de bron: NOS

Photo by [email protected]


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Aansluiten bij een Franse partij, dus eigenlijk níet meepraten, maar wél mee stemmen met de Fransen. En jawel twee iniminie pro EU clubjes hebben zich, zoals vaker, weer in de luren laten leggen.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Eindbaas Nigel Farage flikt het weer: ‘Brexit Party’ met kop en schouders boven de rest

Cijfers: hoe globalisatie en migratie het Westen transformeren