in

Bindende uitspraak: Rente op doorlopend krediet moet ook lager met terugwerkende kracht

Wie een doorlopend afsluit mag verwachten dat de in de pas blijft met de marktrente, die de afgelopen jaren ver is teruggevallen.

Dat stelt de Commissie van Beroep van het financiële klachteninstituut Kifid.

De uitspraak betrof specifiek een doorlopend krediet van een consument en zijn partner bij Interbank, maar het kan ook gevolgen hebben in vele andere zaken.

De rente op het krediet bij Interbank volgde sinds 2005 niet meer de marktrente, hoewel die na de een scherpe daling inzette.

In de voorwaarden van het krediet stond echter dat Interbank de bevoegdheid had om de rente tussentijds te wijzigen. Maar dat wijzigingsbeding hoort twee kanten op te werken.

De consumenten mochten ook verwachten dat de bank de rente zou verlagen als de marktrente zou dalen. „De kredietvergoeding moet met redelijke intervallen worden aangepast”, oordeelde de commissie.Terugbetalen

Volgens het Kifid moet Interbank voor de consument de verschuldigde rente vanaf 2005 opnieuw berekenen en te veel betaalde rente over de hele periode terugbetalen. De uitspraak is bindend.

Claimstichting Geldbelangen vreesde onlangs nog voor een draai van het klachteninstituut, toen Kifid besloot toch eerst de mening van betrokken partijen te willen horen over recente, vergelijkbare conclusies van onder meer de Hoge …..

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte houdt voor eventjes zijn poot stijf: afdracht aan meerjarenbudget EU niet omhoog

Arnhemmer verliest rechtszaken over privacy in het openbaar vervoer