in , , ,

Binnenkort in Nederland: Gegevens 1,1 miljoen mensen gestolen bij zorgverzekeraar VS

Een Amerikaanse heeft 1,1 miljoen klanten gewaarschuwd nadat aanvallers vorig jaar toegang tot een met persoonsgegevens wisten te krijgen. Volgens CareFirst BlueCross BlueShield is het het doelwit van een “geraffineerde cyberaanval” geworden, maar details waaruit de complexiteit van de aanval zouden blijken worden niet gegeven. De aanval kwam aan het licht na onderzoek van een Amerikaans beveiligingsbedrijf.

Uit het onderzoek bleek dat de aanvallers in juni 2014 toegang tot een database met klantgegevens hebben gekregen. Het gaat om gebruikersnamen die klanten voor de websites van de zorgverlener gebruiken, alsmede namen, geboortedata, e-mailadressen en gebruikersidentificatienummers.

Om op de websites van de zorgverlener in te loggen is ook een wachtwoord nodig, maar die was niet in de database opgeslagen.

Lees verder via: PrivacyNieuws

Photo by Sebastiaan ter Burg


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eurogendfor, de EU politiemacht van de elite

De waarheid over de banken en waarom ze ongestraft uw rekening mogen plunderen