in

Binnenkort krijgt u weer het ‘verzoek’ om uw belastingaangifte in te vullen …

Zoals elk jaar verkondigt de regering in de aanloop naar dit moment steevast dat men voor u tal van meevallers in petto heeft. Maar dat men geen invloed heeft op wat andere partijen doen, of laten, en hoe dat uitpakt voor uw financiële situatie. Voor die opgewekte verhalen gaat men echter wel uit van ‘aannames‘. Die blijken achteraf vaak te optimistisch, waardoor niet mee-, maar tegenvalt voor grote groepen.

Een stokpaardje van mij hier op dit blog, is wijzen op de ‘sigaren uit eigen doos‘. U heeft inderdaad de indruk dat u er op vooruit bent gegaan, omdat u niet langer verzekerd bent, en u niet meer voor een fatsoenlijk pensioen spaart. Of dat u als ‘ZZP-er‘ wel aanzienlijk meer op uw bankrekening heeft staan, maar dat is dan zonder de kosten voor gereedschap en administratie die voorheen door uw werkgever werden gedragen. En ga zo maar door.

is niet slechts de overheid die de poten onder uw stoel vandaan zaagt, of u ‘onder de tafel‘ een douceurtje toespeelt waar ze liever geen ruchtbaarheid aan geven. Ook banken en andere ‘financiële instellingen‘ goochelen op onnavolgbare wijze met ‘kosten‘, ‘kortingen‘, ‘opslagen‘, en wat ze maar kunnen bedenken om hun ‘bottom-line‘ op te krikken, terwijl ze de serviceverlening in ijltempo afbreken.

Nadat ik recent binnen een week tot twee keer toe te maken kreeg met lieden die probeerden mij te verleiden hen toegang te geven tot mijn bankrekening, terwijl mijn schoondochter een nep-factuur onderschepte, en mijn zoon op een nep-site stuitte waar verleidelijke aanbiedingen werden geadverteerd, en ik niet voor eerst moest constateren dat noch de overheid, noch ‘on-line‘ verkoopplatforms geïnteresseerd zijn in onderscheppen van de boosdoeners zolang het bij een poging is gebleven, wordt mijn wantrouwen alleen maar groter. Met ‘bandjes‘ als je het gepubliceerde telefoonnummer belt, en een volledig geautomatiseerde ‘chatfunctie‘, of een website die slechts tot doel heeft statistieken te voeden, doet men er alles aan om de boze burger te kalmeren, zonder de problemen te adresseren.

Het is waar dat ‘men‘ pagina’s vol ‘tips‘ in de aanbieding heeft. Een aanbod dat per ‘platform‘ verschilt, en niet zelden vele pagina’s omvat als je ‘doorklikt‘ naar de verschillende ‘links‘. Vergelijkbaar met de ‘kleine lettertjes‘ die men meestuurt met elke ‘overeenkomst‘ na een nieuwe ‘update’ van de programma’s of besturingssoftware die u gebruikt. De belofte van ‘veiligheid‘ wanneer je niet langer met een portemonnee vol briefjes en munten over straat hoeft is een doortrapte leugen. Evenals het ‘criminaliteitscijfer‘ dat juichend meldt dat er minder inbraken en ‘kruimel dieven‘ zijn dan ooit. Die zitten nu op het terras, met hun mobiele telefoon, en slaan hun slag terwijl de ober cappuccino serveert. Als ‘oom agent‘ langs rijdt groeten ze vriendelijk.

Waar u leest dat de overheid zich zorgen maakt over ‘cybercrime‘, betreft het eerder inbraken in hun eigen systemen waardoor hun geheimen op straat komen te liggen. Waar het spectaculair mis gaat voor het individu, is het lang niet zeker dat u uw geld of gestolen goederen terugkrijgt. En dat is een ‘understatement‘. Omroepen verdienen vervolgens weer leuk aan ‘kijkcijfer-boosters‘ waarin alle verhalen over opgelichte burgers onder de aandacht worden gebracht. Als regel komt een bank of bedrijf nog wel over de brug nadat ze publiekelijk te drogen zijn gehangen, maar het is een druppel op de gloeiende plaat. En als ze een mogelijkheid zien om de schuld voor een catastrofe af te schuiven op de burger zelf, of een ander ‘platform‘, werkt het in de praktijk eerder averechts, waar het potentiële criminelen op ideeën brengt. Niet anders als die andere ‘crime-programma’s‘ op de buis.

Ondertussen krijgt u over uw geld op een rekening niet alleen geen rente meer, maar stijgen de ‘kosten‘ explosief. Zonder kantoren, zonder ‘pinautomaten‘ nadat het ‘cash-geld‘ helemaal is afgeschaft, en alles volledig geautomatiseerd, met inbegrip van de afhandeling van klachten, en de beoordeling van leningen en aanvragen voor ‘pasjes‘ om bij je eigen geld te kunnen komen, die zelf ook steeds duurder worden, voor de ‘klant‘, terwijl de leverancier moet betalen voor de ‘terminals‘, is het niet lastig om te zien welke kant het op gaat.

Onder het mom van een strijd tegen ‘witwassen‘ raken overheid en de commerciële banken steeds verder verstrengeld. Door het opvoeren van ‘complexiteit‘ wordt het steeds beter mogelijk om af te romen en door te sluizen. ‘Automatisch‘ dit, ‘Automatisch‘ dat. De één wordt ‘Opgeslagen‘, en de ander uitgekleed. Alles geheel conform de wet, die geheel naar eigen inzicht kan worden geïnterpreteerd door ‘vakjuristen‘ en andere ‘deskundigen‘ die er zelf zeker niet slechter van worden. Als de maatschappelijke weerstand te groot wordt, stapt een ‘staatsecretaris‘ of ‘minister‘ over naar een ’topfunctie’ in het ‘bedrijfsleven‘, waar zijn of haar ‘expertise‘ (netwerk) goudgeld oplevert.

Dat gaat goed, tot het fout gaat. En dat is wanneer de rente gaat stijgen. En wanneer gaat de rente stijgen? Als de Centrale Banken het eind van de lijn bereiken, en de schulden niet langer verdoezeld kunnen worden. Als u dan een ‘banklicentie‘ hebt, geen personeel hoeft aan te houden, alles automatisch verloopt, en u kosten mag berekenen voor alles, terwijl u een rente kunt vragen om van te watertanden, zit u op rozen. Dankzij de belastingbetaler die u in 2008 heeft gered van de ondergang, en overheden die uw voetzolen kusten. Maar dat lijkt mij een spectaculair korte transitieperiode, want ik kan mij niet voorstellen dat daar geen ‘bijltjesdag‘ op volgt, zoals de vlag er nu bij hangt. Ik kijk niet uit naar die dag. Veel liever zou ik zien dat iedereen bij zinnen kwam, en we terug zouden keren naar een simpel, transparant financieel systeem zonder de pijn die ik voorzie.

Lievere broodjes worden niet gebakken‘ kreeg je vroeger dan als antwoord. Maar het kan ….

Lees verder bij de bron: jammerjoh.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onzichtbare tattoo ontwikkeld om ‘100% verplichte vaccinaties af te dwingen’

In een gasloze wijk is de energierekening vele malen hoger