in ,

Binnenkort ook bij u in de buurt, omgekeerde wereld: Duitse bank heft rente op spaargeld

Drie grote ondernemingen hebben tegenover Duitse journalisten bevestigd dat Duitse een strafrente op spaargeld hebben ingevoerd of zo'n maatregel hebben aangekondigd. De ‘klokkenluiders' zijn de bouwmarktketen Hornbach, het energieconcern E.on en vliegmaatschappij Lufthansa. Welke banken hun klanten op deze manier straffen voor het aanhouden van spaargeld is niet bekend. Een grote bank in Frankfurt heeft de strafrente echter off the record tegenover de Frankfurter Allgemeine bevestigd.

Duitse bedrijven, maar ook en andere instellingen die veel kasgeld in reserve houden, moeten hun bank dus betalen voor het beheer van hun . Het lijkt de omgekeerde wereld, maar het is een logisch gevolg van de extreem lage rentetarieven van de ECB. De heeft enkele maanden geleden zelf een negatieve ingevoerd voor banken die geld bij de ECB stallen. Omdat banken vrijwel gratis geld bij de ECB kunnen lenen, zitten ze niet meer te wachten op spaargeld van klanten.

Lees verder via de Volkskrant.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Neefje van ebola steekt de kop op, het Marburgvirus

Ontevreden vluchtelingen in Italië gooien eten op straat en komen naar Nederland