in

‘BIS-bank Basel fungeert als wereldregering’; ‘Europese superstaat in 2016’

Nieuw gezicht (-president Herman van Rompuy vervangen door Donald Tusk (rechts)) voor een oud plan: een Europese superstaat, nu gepland in 2016.

Een wereldregering is niet langer een , maar een feit. Althans, dat stelt Janne Kipp, auteur van het geruchtmakende boek ‘BIS – De Torenbouw te Basel'. Tegenover het gerenommeerde economische en beleggingsmagazine Smart Investor legde Kipp uit dat de BIS (Bank of International Settlements) de facto alle centrale , waaronder de Fed en de ECB, bevelen geeft, en zelf door niemand wordt gecontroleerd. Regeringen en parlementen hebben geen enkele grip op de BIS, die daardoor reeds functioneert als een financiële wereldregering.

Kipp: ‘Buiten deze informele macht is de BIS als Centrale Bank der Centrale Banken zelfs een essentiële bouwsteen van het wereldwijde financiële , zoals dit systeem kan worden genoemd. Ze heeft beslissende invloed op het permanent maken van nieuwe schulden en de dreigende .'

Geen enkele controle op ‘bank der banken'

‘Niemand controleert deze feitelijke wereld-geldregering,' vervolgt Kipp. De politiek heeft hoogstens invloed op wie de Centrale Banken leiden, maar die invloed stopt bij de voordeuren van de BIS. ‘Wat daar achter gebeurt, weet niemand… Afspraken hoeven nergens parlementair bekrachtigd te worden. De beide wezenlijke controleorganen van de moderne democratie, parlementen en media, zijn de facto uitgeschakeld.'

BIS stimuleert nieuwe schulden

Het door de BIS besloten lage rentebeleid stimuleert het maken van nieuwe schulden. ‘Vroeg of laat zal dit systeem bij gebrek aan kapitaal in elkaar storten,' zegt Kipp. ‘Dat is voor iedereen een publiek geheim, maar bijna niemand spreekt erover.' Zodra deze crash komt, heeft de BIS ook al een ‘oplossing' in gedachten in de vorm van het simpelweg schrappen van een groot deel van de schuldenlast, en/of een radicale valutahervorming. Deze zal op kosten van de samenleving worden uitgevoerd.

Nieuw geldsysteem; ‘Geld is niets waard'

De BIS is in tegenstelling tot het IMF en de Wereldbank niet door de politiek te controleren, en is daarom de enige instelling die ervoor kan zorgen dat de Centrale Banken en valuta's in een nieuw internationaal geldsysteem worden opgenomen. Deze wereldmunt zou gebaseerd kunnen zijn op de ‘Special Drawing Rights' van het IMF, die op de rekeningen van de Centrale Banken bij de BIS gestort zouden kunnen worden. Ook een weer (deels) op goud gebaseerde reservemunt zou op deze wijze kunnen worden ingevoerd.

‘Geld is in het (huidige) fiat-geldsysteem niets waard,' besluit Kipp. ‘Koop (en beleg in) goederen. is interessant als u er zelf gebruik van maakt; daarnaast eigen land, aandelen en edelmetalen in een gezonde mix. Persoonlijk zou ik zaken zoals kunstobjecten vermijden.'

Europese superstaat in 2016

Achter de schermen is ECB-president Mario Draghi druk bezig de bank te positioneren als een boven iedereen staande Centrale Bank, die tegelijkertijd als overkoepelende planningscommissie zal functioneren. Stap voor stap wordt de ECB een ‘staat binnen een staat'. De nationale regeringen kijken enkel toe en doen niets, omdat ze hopen dat de ECB met een magische oplossing komt voor de enorme en almaar groeiende Europese schuldenberg.

Volgens Bernd Lüthje, o.a. voormalig leider van het Bondsvereniging van Duitse Publieke Banken, zal er in uiterlijk 2016 een -staatsschuldencrisis uitbreken, die alle eurolanden zal treffen. Die crisis zal door de ECB worden aangegrepen voor de al geruime tijd in voorbereiding zijnde ‘oplossing': de EU zal in snel tempo tot een financiële en politieke eenheid worden gedwongen, kortom: een Europese superstaat annex van .

via xandernieuws.punt.nl

Foto via blu-news.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

OVSE: Geen bewijs voor Russische troepen in Oekraïne; VS eist oorlog

ZUCHT: ‘Bert Koenders volgt Frans Timmermans op’