in , ,

BIS waarschuwt voor economische onheil

Na eerdere berichten op globalinfo over een zeer onstabiele situatie in de mondiale , kunnen we nu een zeer onverdachte bron melden die dat bevestigt. De BIS, Bank for International Settlement heeft in haar kwartaalbericht precies dat gedaan. En de BIS is eigenlijk de ‘ der Centrale ’.

Zie eerder alarmerende berichten over de stand van zaken van de economie hier en hier.

The Guardian illustreert het bericht over het BIS-bericht met een foto van de onttakeling van de Lehman Brothers bank, in 2008. Volgens The Guardian bericht de BIS dat “de mondiale economie lijkt op die van net voor de financiële crash”.

Volgens de BIS zijn investeerders massaal bezig om de alarmerende signalen dat de economie bezig is om oververhit te raken, in de wind te slaan. Consumentenschulden zijn ook weer aan het stijgen naar ‘onhoudbare niveaus’

“The Bank for International Settlements (BIS) said the situation in the global economy was similar to the pre-2008 crash era when investors, seeking high returns, borrowed heavily to invest in risky assets, despite moves by central banks to tighten access to credit.”

Lees verder bij The Guardian

Het kwartaalrapport van de BIS vind je hier.

Lees ook eens verder bij de bron: globalinfo.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Britse regering financiert Syrische terroristen

ECB: euro faalt als economisch integratiemiddel