in

Bitcoin is project van Amerikaanse inlichtingendiensten, medeoprichter antivirusbedrijf ontmaskert digitaal geld

De cryptomunt bitcoin is ontwikkeld om de activiteiten van de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten te financieren. Dat heeft Natalya Kaspersky, medeoprichter van het antivirusbedrijf Kaspersky, gezegd. Ze sprak van ‘dollar 2.0’.

“De bitcoin is ontwikkeld door Amerikaanse inlichtingendiensten,” zei Kaspersky tijdens een presentatie op de ITMO University in Sint-Petersburg.

Ze sprak tijdens haar presentatie onder meer over informatieoorlogen en digitale .

Geprivatiseerd

Foto’s van haar presentatie met als titel ‘Moderne ën – de basis voor informatie- en cyberoorlogen’ circuleren inmiddels op .

“Bitcoin is een project van Amerikaanse inlichtingendiensten om Amerikaanse, Britse en Canadese inlichtingenactiviteiten in verschillende landen vlot te kunnen financieren,” zei ze.

“De technologie is geprivatiseerd, net als het internet, GPS en TOR,” voegde ze toe. “Dit is dollar 2.0.”

Bespioneren

Ze claimde ook dat Satoshi Nakamoto (het pseudoniem van de bedenker of bedenkers) in werkelijkheid de naam is van een groep Amerikaanse cryptografen.

Tijdens haar presentatie zei Kaspersky ook dat een smartphone niet kan worden gezien als een persoonlijk apparaat. Het wordt namelijk gebruikt om ‘de eigenaar te bespioneren’.

Digitale storm

Vorige week zakte de digitale munt voor het eerst in lange tijd onder de 10.000 dollar per stuk. De overheid in , waar de bitcoin ongekend populair is, wil paal en perk stellen aan de opmars van de geldsoort.

Uit en Frankrijk kwamen vergelijkbare berichten. Donderdag ging de digitale storm weer liggen en veerde de bitcoin op tot boven de 12.000 dollar.

[Sputniknews]

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maak Europa weer geweldig! Hoe Trumpism (rechts) terrein wint in Europa

Griekenland krijgt nog meer miljarden euro’s