in , , ,

Bizar: 40% van acht- en negenjarigen heeft al eigen smartphone

40 procent van de leerlingen uit het derde leerjaar beschikt al over een smartphone. Dat blijkt uit een onderzoek door studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL bij Hasseltse kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar. 35 procent van de ondervraagde leerlingen gaf aan dat de ouders niet weten wat ze uitvoeren op hun smartphone. Dat meldt PXL in een persbericht.

De bevraging werd uitgevoerd bij 960 leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar van het lager onderwijs. Uit de bevraging blijkt dat 40 procent van de leerlingen uit het derde leerjaar een eigen smartphone heeft. Dat aantal stijgt per leerjaar. Zo heeft 53 procent van het vierde leerjaar, 66 procent van het vijfde leerjaar en 82 procent van het zesde leerjaar een smartphone in zijn of haar bezit.

Ondanks de hoge percentages, zijn de kinderen zich toch relatief bewust van de gevaren die verbonden zijn aan het gebruiken van een smartphone. Echter hoe ouder de kinderen worden, hoe groter het bewustzijn.

Zo blijkt minder dan de helft van de leerlingen uit het derde leerjaar bewust van de gevaren, terwijl 59 procent van de zesdejaars op de hoogte zijn van de risico’s die komen kijken bij het gebruiken van een smartphone.

“Geen afdankertje”

De meeste ondervraagde leerlingen kregen de smartphone van één van de familieleden. “Die smartphone is geen afdankertje. Integendeel. De leerlingen geven aan dat ze een nieuw exemplaar kregen, meestal van de ouders”, aldus de studenten van Hogeschool PXL. “Wat ook opviel: 35 procent van de ondervraagde leerlingen geven aan dat de ouders niet weten wat ze eigenlijk uitvoeren op hun smartphone.”

Ondanks het feit dat het smartphonegebruik bij kinderen erg populair is, kiezen opvallend veel kinderen die in het bezit zijn van een smartphone voor buiten spelen als favoriete activiteit. “Maar liefst 40 procent van de kinderen uit het derde leerjaar verkiest buiten spelen”, aldus de studenten. “Dat aantal daalt in het vierde en vijfde leerjaar, om in het zesde leerjaar te zakken tot 30 procent van de kinderen.

Opmerkelijke vaststelling: 34 procent van de leerlingen geeft aan niet te kunnen leven zonder smartphone.”

Lees verder via de Bron: Sott.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Machiavelli
3 jaren geleden

Dadelijk verplichte vakken op school
[met behulp van communicatie middelen]
..
….Hoe leer je “vreemden voor elkaar te worden,
….Hoe maak je de”mensheid steeds eenzamer”,

nn
3 jaren geleden

Worden later de nieuwe criminelen

oo
Antwoord aan  nn
3 jaren geleden

Nee hoor : Aujtisten worden het.

Banken- en Eurocris zijn terug van niet weggeweest

Italië totaal failliet, krijgt onbeperkt geld van ECB om instorten eurozone te voorkomen