in

Bizar: directeur woningcorporatie factureert flessen wijn, huwelijksfeest en babykamer

Maar Noël P. van Vitaal Wonen (een kleine Limburgse corporatie) maakte het wel heel erg bont, zo blijkt uit de gegevens van NRC.  Een kleine greep uit de bizarre schadeposten die ontstonden door het schandalige gedrag van P.

– P. was behoorlijk creatief met reizen. Zo kreeg hij een onrechtmatige reiskostenvergoeding van 27.347 en een kilometervergoeding van meer dan 40.000 euro. Voor het onderhoud van zijn privéauto liet hij het ook rollen: dakdragers, nieuwe banden en diverse poetsbeurten bedroegen in totaal meer dan 5000 euro.

– Om onverklaarbare redenen werd er heel veel cash opgenomen met de pinpas van de zaak, meer dan 46.000 euro werd uit de muur gehaald. Onbekend is wat ermee gedaan werd.

– Van de privé-uitgaven van de directeur kan er behoorlijk wat jaartjes gehuurd worden. Onder meer een stofzuiger, koelkast, het opknappen van de babykamer, postzegels voor de trouwkaarten, de kosten van de bruiloft en wintersportartikelen werden met geld van Vitaal Wonen betaald. In totaal: meer dan 53.000 euro

– Het exorbitante eet- en drinkgedrag van Noël bleek ook een aardige lastenpost. Voor Lunches en diners werd 60.000 euro uitgetrokken. Voor de 500 flessen wijn (!) en 100 flessen cognac die op zijn thuisadres werden afgeleverd werd bijna 13.000 euro neergelegd, een bedrag waarmee iemand twee jaar lang een huis zou kunnen .

– Dan zijn er nog de kosten voor het oprichten van twee eigen bedrijven: meer dan 60.000 euro en de verkoop van een privépand aan de corporatie van meer dan 200.000 euro.

Lees verder via HP/De Tijd.

 

Foto via bloklandbouwpartners


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM!!: 5 tot 6 miljoen belastingplichtigen krijgen naheffing over 2014 door foutieve berekening belastingdienst

Anti-quarantine nurse Hickox was trained as intelligence officer by the CDC