in , , ,

Bizar: EU-rechtbank fluit de EU terug vanwege de sancties tegen Rusland

b4f256d31fb50c81eb9c28dc 640 rechter e14218599419551

De economische sancties worden al sinds jaar en dag hardnekkig bestreden door de Europese ondernemers. Dat kon u de afgelopen maanden en jaren hier volgen.

Het verzet kwam echter quasi uitsluitend uit industriële en politieke hoek. De echte institutionele machthebbers en rechterlijke macht hielden zich voorlopig op de achtergrond. Tot nu.

Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft de sancties tegen Russische miljardair Arkady Rotenberg, in een vorig leven sparring partner judo van Vladimir Poetin, gedeeltelijk opgeheven. Rotenberg’s bouwbedrijf bouwt momenteel een brug tussen de Krim en het Russische vasteland. Daardoor viel hij in 2014 onder een streng sanctieregime, waardoor o.a. zijn assets in Europa bevroren werden.

Die sancties worden nu afgezwakt. De sancties die hem werden opgelegd tussen 30 juli 2014 en 14 maart 2015 worden opgeheven, omdat de EU onvoldoende bewijs zou hebben gehad om Rotenberg’s aandeel in de annexatie van de Krim aan te tonen.

De verlenging van de sancties tegen Rotenberg, vanaf 15 maart 2015, werden behouden. Vanaf die datum wordt Rotenberg’s betrokkenheid bij de bouw van de brug in acht genomen om tot de sancties te besluiten. Dit is voor het Hof wél voldoende grond om Rotenberg’s assets in Europa te bevriezen.

Concreet heeft het vonnis weinig gevolgen voor Rotenberg. Het Hof voorziet namelijk niet in een schadeloosstelling of -vergoeding voor het onrechtmatige bevriezen van assets.

Het is echter wel psychologisch belangrijk: voor de eerste maal fluit een EU-rechter de EU terug inzake de sancties tegen Rusland. Dit geeft meer munitie aan de tegenstanders van de sancties om de vrijhandel te bepleiten en is een nieuwe opdoffer voor Merkel, die als laatste Europese leider vasthoudt aan de sanctie-politiek.

Bron: The Moscow Times, Luxemburger Wort, RAPSI News

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12815430035 4de5559005 cancer

Veelgebruikte E-nummers in bewerkte voeding gelinkt aan darmkanker bij muizen

protest tegen internet censuur

Nieuwe EU-richtlijn bestempelt iedere burger tot potentiële terrorist