in , , ,

Bizar! MijnBelastingdienst, MijnOverheid en MijnUWV door bedrijven gebruikt op jacht naar persoonlijke gegevens

typographyimages / Pixabay

Bedrijven hebben onlineprivédomeinen als MijnOverheid en MijnBelastingdienst ontdekt als jachtgrond voor persoonlijke gegevens. Met toestemming van de gebruiker halen ze daar data op, bijvoorbeeld voor een huurcontract van een woning.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft ‘scherpe vragen’…

…Verhuurder Amvest wilde nog wel zijn identiteit en financiële draagkracht controleren. Die check ging via Huurpaspoort, een jong bedrijf dat een digitale brug wil vormen tussen huurders en verhuurders.

Huurpaspoort gaf de kandidaat-huurder de opdracht de app Ockto te downloaden op zijn telefoon. Die zou zijn persoonlijke gegevens gaan ophalen en overzichtelijk presenteren. Waar die gegevens vandaan komen?

Uit de private domeinen die zijn opgezet voor zijn contacten met de overheid, van MijnOverheid en MijnBelastingdienst tot MijnUWV.

Van de aangifte inkomstenbelasting, de schulden en bezittingen tot de samenstelling van het huishouden en de details van het arbeidscontract, het is er allemaal te vinden…

…Meer dan drie jaar salaris, meer dan tien jaar werkgevers, meer dan twintig jaar woonadressen, enzovoorts. ‘Niet te geloven. Ze weten meer dan .

Alles bij de bron; Volkskrant

Lees verder bij de bron: www.privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In 2018 kochten de centrale banken een nieuw record aan goud sinds 1967

Je verwacht het niet: Bedrijf van VVD-senator Anne-Wil Duthler staat inmiddels bekend als wanbetaler