in ,

BIZAR: opgestapte NZa kopstuk krijgt nieuwe baan bij de overheid a € 9000 p/m

Bestuursvoorzitter  van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die gisteren onder grote politieke druk opstapte, blijft nog een jaar tegen hetzelfde salaris werken voor het Rijk.

De top van de NZa ligt al een jaar onder vuur, eerst door de onthullingen in De Telegraaf over de zorgreisjes. Later door de forse kritiek van Arthur Gotlieb, de NZa-medewerker die zichzelf in januari van het leven beroofde na een jarenlang slepend conflict met zijn leidinggevenden.

Het recente schandaal ging over luxe congresreizen die werden betaald door bedrijven waar de NZa toezicht op hield, zoals farmaceut en Unisys, een automatiseerder die nauw samenwerkt met zorgverzekeraars.

In de klinkt kritiek op het besluit van Schippers. „Tienduizenden mensen in de worden ontslagen. Houdt de die ook een jaar langer in dienst of is hier sprake van klassenjustitie?” brieste -leider Roemer. Andere politieke partijen noemen het verstandig dat het duo ontslag heeft ingediend.

Het riante declaratiegedrag en de snoepreisjes passen in een trend die al langer zichtbaar is in de semipublieke sector,  via Telegraaf.nl.

kamerbrief hier

Photo by Skley


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Genationaliseerde ABN Amro verhoogt salaris met 20% van de subtop

Nederland bemiddelt in het geheim in conflict olievervuiling Nigeria