in

Bizar: wel protesten bij sinterklaas maar niet tegen de bezuinigingen,zorg,naheffing,afbraakkabinet,zorgpremie,etc.

Terwijl Sinterklaas de stad binnenvaart, demonstreren op het Beursplein in zondagochtend in de regen enkele tientallen tegenstanders van Zwarte Piet. De betogers laten van 11.00 uur tot 12.00 uur van zich horen. In de omgeving van het plein staat de Mobiele Eenheid paraat.

De sprekers begonnen meteen over de gebeurtenissen in Gouda zaterdag, waarbij tijdens de landelijke intocht negentig demonstranten werden opgepakt bij een opstootje tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet.

De organisatie van het protest reageert „met afschuw op het hardhandige optreden van de politie tegen vreedzame demonstranten”. „De media proberen een beeld te creëren dat wij de agressors zijn en uit zijn op geweld, terwijl de agressie vaker van ‘pro-pieters' komt. Wij houden vast aan een vreedzaam protest want dat is de manier om om te gaan met geweld.”(Telegraaf.nl)

Bij de intocht van Sinterklaas in Gouda zijn zaterdag negentig mensen aangehouden. Het gaat om voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Zestig demonstranten stonden volgens de politie niet op de aangewezen locaties en dertig anderen hadden zich schuldig gemaakt aan „andere wanordelijkheden”. Volgens de politie worden ze zaterdagavond weer vrijgelaten. Wel krijgen ze een boete van 220 .

Terwijl Sinterklaas onthaald werd op het bordes van het stadhuis, ging het aan de achterkant mis. Tegenstanders van Zwarte Piet demonstreerden met een spandoek met de tekst ‘Zwarte Piet is ' en lieten ten midden van duizenden kinderen duidelijk van zich horen. Voorstanders gingen voor het doek staan, waarna er een opstootje ontstond. Na de officiële ontvangst van Sinterklaas vertrokken veel mensen en werd het weer rustiger.

Burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda zei teleurgesteld te zijn over de incidenten en noemde de sfeer ,,grimmig”. Volgens hem is het protest een bedroevende ontwikkeling. Een vader en kinderen kwamen door opstootjes in het centrum in het gedrang, zei Schoenmaker. „Een vervelend moment”. Ook riepen demonstranten beledigingen naar de politie en naar andere betogers.(Telegraaf.nl)

Nederlanders kunnen zich beter zorgen gaan maken over dit afbraak kabinet en in actie komen. Naar verwachting zal 2015 een rampjaar worden mocht je een keertje ziek worden. 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo ziet het kabinet het graag: UWV zet werknemer met kanker onder druk

Wat is voldoende zorg bij zorgplicht volgens de Nederlandse Zorgautoriteit: ‘Dat mag een verzekeraar zelf bepalen’