in ,

Bizarre ideeën: Tweede Kamer wil pop-up met waarschuwing op torrentsites

6171609306 3ece511be7 bizar1

Wie illegaal materiaal probeert te downloaden van een torrentsite of een andere site met illegaal materiaal, moet een pop-up met een waarschuwing krijgen. Daarvoor pleiten VVD en PvdA, die samen een meerderheid in de Tweede Kamer hebben.

De waarschuwing zou de gebruiker duidelijk moeten maken dat ze illegaal bezig zijn; sinds april is het in Nederland verboden om uit illegale bron te downloaden.

Daarnaast moeten overtreders van het downloadverbod in de pop-up worden gewezen op alternatieven.  “Er moet ook komen te staan dat er een legaal alternatief is en dan word je daarnaar doorverwezen”, zegt VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden tegenover de NOS. Daarbij zouden de overtreders wel anoniem blijven, en niet worden vervolgd; volgens beide partijen is handhaving van het downloadverbod onhaalbaar en onwenselijk.

Lees verder via Tweakers.

 

Foto via You can call me Sir.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7715395 a9776bfc46 dna1

DNA verwisseld: man veroordeeld door fout NFI

2671802816 66c0c7162d dwangarbeid1

Bijstandsgerechtigden, klaag ambtenaren aan wegens dwangarbeid