Black Monday: Bloedbad op beurzen, AEX op weg naar grootste verlies sinds 2008

via https://twitter.com/RT_com/status/635712150183522304/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Alle hens aan dek op de aandelenmarkten wereldwijd. De winsten van 2015 verdampen als sneeuw voor de zon en veel indices begeven zich inmiddels in een bearmarket en zijn dus vanaf de top al meer dan 20% gedaald. Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard.

Beurzen crashen

AEX rond 15 uur zo’n 8,5% in de min. We kunnen zeker over een echte Black Monday spreken. Er zijn slechts 2 veilige havens, natuurlijk goud en deze keer niet de dollar maar de euro, die stijgt fors in waarde ten opzichte van alle andere valuta.

Beurzen crashen wereldwijd, olieprijs onder $40,-

De aandelenbeurzen wereldwijd zijn op crashkoers. Japan -4,5%, Hongkong -4,7%, Shanghai -7,3% en India -4,0%. Ook deze maandag staan alle futures in Europa weer fors in het rood. Ongeveer -3%. De future van de AEX-index staat om 08.00 uur op 430 punten. De index is in augustus nu ruim 15% gedaald.

Olieprijs onder de $40,-

Ook de olieprijs blijft maar dalen, de koers van WTI Creude Oil is maandagochtend 24 augustus tot onder de $40 per vat (159 liter) gedaald. Er is angst in de markt. Paniek zoals u wilt. De volatiliteit gaat door het dak. De euro en goud dienen vooralsnog als  veilige havens in deze spannende tijden.

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

AEX op weg naar grootste verlies sinds 2008

De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs ligt op koers voor het zwaarste dagverlies sinds de donkerste dagen van de financiële crisis in 2008. Vooral in de middaghandel liepen de verliezen aan het Damrak in een razend tempo op.

Rond 16.10 uur noteerde de index met de 25 hoofdfondsen van het Damrak 5,5 procent in de min op 418,50 punten. Eerder op de middag liep het verlies op tot bijna 9 procent.

Als dat verlies bij het slot van de markt op de borden staat, is sprake van de zwartste dag sinds oktober 2008. Dat was de maand na de val van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, die de internationale financiële crisis en daaropvolgende economische recessie inluidde.

Lees verder via de Bron: RTL Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. K18 zegt:

    Het was te verwachten. Er waren de laatste weken duidelijke voortekenen. Oorzaak: hebzucht. Heb heb heb, als ik het maar heb. Stelletje motherfuckers !

Geef jouw mening