in ,

Blijft machteloos Europa machteloos toekijken én toegeven aan chantage van Erdogan?

De Turkse president is een man van zijn woord. Dat is het minste wat we van deze moderne dictator kunnen zeggen. En hij houdt het zeker niet bij woorden. Vraag het maar eens aan de in het noordoosten van .

Slechts enkele uren nadat hij met een stevig offensief tegen de Koerden dreigde, voegde hij de daad bij het woord. De eerste tanks rolden de grens over, vliegtuigen met hun moordende lading stegen op en de grondtroepen deden de rest.

En wat deden onze Europese leiders? Inderdaad, die keken machteloos toe hoe de Koerden, vrouwen en kinderen werden gedood of op de vlucht werden gejaagd. Blijven onze leiders alleen maar toekijken en toegeven aan de chantage van Erdogan?

De Turkse leider schrikt voor weinig terug. Negatieve commentaren van de Europese leiders storen hem niet, integendeel. Na de schuchtere ‘negatieve’ commentaren van de Europese leiders sprak Erdogan duidelijke taal. Die liet niets aan de verbeelding over.

Als het westen niet stopt met de kritiek op zijn machtsvertoon zou hij de poorten van zijn land wagenwijd open zetten en meer dan 3,5 miljoen Syriërs richting sturen. De zuiverste chantage, maar de grote Turkse leider ging zelf nog verder.

Tegelijk vroeg hij Europa nog eens 28 miljard steun om de vluchtelingenstroom aan de grens met Europa tegen te houden.

Onze Europese leiders blijven toezien. Voor hoe lang nog?

Europa laat de Koerden in de steek

Terwijl Erdogan en zijn troepen geen strobreed in  de weg worden gelegd, worden de Koerden in Syrië in de steek gelaten. Dat waren korte tijd geleden echter de slechtsten niet.

Ze waren voor het Westen de beschermers tegen het moorddadige IS. Ze stonden in de vuurlinie en incasseerden de grootste klappen. Ze verloren daarbij een belangrijk gebied in het noordoosten van Syrië, hun ‘thuisland’. Een gebied van meer dan 30 kilometer werd ontvolkt.

Nu wil Erdogan daar soennitische vluchtelingen uit de rest van Syrië onderbrengen. Met het bouwen van steden wil hij een buffer optrekken tussen de Koerden en Turkije. Zo wil hij voorkomen dat ‘De Koerden zich zouden verenigen en een Groot Koerdistan zouden oprichten.’

President Erdogan is ….

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Baantjescarrousel: Alexander Pechtold nieuwe directeur van CBR

Op DNA gebaseerde vaccins zijn de toekomst: ze zullen uw DNA letterlijk veranderen