in , ,

Blunder: ‘Storing’ bij visumaanvragen: onterecht visa verstrekt aan criminelen

Hans / Pixabay

Soms hoofd bonkend op de tafel vraag ik me af: Gaat er überhaupt nog wel iets goed in Nederland? Het lijkt wel of Balkenende I, Balkenende II, I, Rutte II en Rutte III ons land vakkundig tot de bodem hebben afgebroken. We lieten het gebeuren…

Door een ‘storing' in de software waarmee visumaanvragen worden gecontroleerd, hebben zestien personen onterecht een voor Nederland gekregen. Onder hen negen aanvragers die gesignaleerd stonden wegens of tot ongewenste vreemdeling waren verklaard.

Dat meldt minister Ferd van en Veiligheid in een brief aan de . De onterechte visa werden volgens hem verstrekt in de periode van 26 maart tot 24 mei dit jaar.

Van negen aanvragers werd het onterecht verstrekte visum ‘met kennisgeving' ingetrokken, schrijft de minister in zijn brief die in het bezit is van onze redactie.

‘Deze personen stonden gesignaleerd wegens veelvoorkomende criminaliteit waaronder inbraak, verkeerswetovertreding, overtredingen van de Opiumwet, ongewenstverklaringen vanwege illegaal verblijf of medeplichtigheid aan illegale binnenkomst van een persoon.'

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaatalarmisten hebben het zwaar! Glacier National Park verwijdert stilletjes de borden ‘verdwenen tegen 2020’

Belastingbetaler draait op voor de post en moet PostNL draaiende gaan houden