in

Breekt dit jaar echt de Derde Wereldoorlog uit zoals oud-officier Ingo Piepers ‘berekende’?

hucky / Pixabay

Beste lezer, ga gerust iets anders doen: dit wordt geen leuk verhaal. Maar het moet toch worden verteld, vindt Ingo Piepers.

Hij voorspelt al jaren dat in 2020 de Derde begint. ‘Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik vrees van niet.’

Zijn voorspelling is ‘geen gekke-henkieverhaal’ – de voormalig officier van het Korps Mariniers baseert zijn prognose op een wetenschappelijke analyse van alle oorlogen in de afgelopen vijfhonderd jaar, waaraan een of meer grootmachten deelnamen.

Hij promoveerde erop in 2006.

Zijn conclusie: in die vijfhonderd jaar oorlogvoeren zijn ‘griezelige’ patronen te ontdekken. Wetmatigheden. En dus voorspelbaarheid.

Zo onderscheidt hij vier cycli die steeds worden afgesloten met een ‘wereldoorlog’ waaraan alle grootmachten deelnamen: de Dertigjarige Oorlog (1618-1648), de Franse revolutionaire en napoleontische oorlogen (1792-1815), de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en de Tweede Wereldoorlog (1939-1945).

Na elke wereldoorlog – Piepers noemt ze ‘systeemoorlogen’ omdat ze het internationale -sociale systeem herscheppen – ontstaat een nieuwe wereldorde die door de winnaars wordt bepaald.

Daardoor leven wij nu in een Pax Americana ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Hhhet uitlokken van het eeen oorloog is het eerste doeel geweest van de criminele EU

Bernard
Antwoord aan  Wilma
1 jaar geleden

Zeker weten dat die Derde Wereldoorlog er komt: oorlog is big business voor het elitaire rapaille. Lekker alle bommen en granaten er doorheen jagen, want dan kunnen de wapenfabrieken weer aan de slag voor een nieuwe voorraad.
Bovendien heeft dhr. Albert Pike ooit geschreven dat er 3 wereldoorlogen nodig zijn om uiteindelijk de Nieuwe Wereldorde te kunnen installeren. En hoe hij ze beschreef is wat betreft WO1 en WO2 feilloos uitgevoerd. Dus reken maar van jetje dat er nog een mooie WO3 in het verschiet ligt.

Jan
1 jaar geleden

Je spoort niet op zulke basis dat beweren mensen schrik aan jagen hoe vaak komen die voorspellingen uit heb je een koe die dat voor spelt loopt hij naar groen geen oorlog loopt hij naar rood wel zou touw pakken en je eigen vast opknopen maf Kees

Jan
1 jaar geleden

Je spoort niet op zulke basis dat beweren mensen schrik aan jagen hoe vaak komen die voorspellingen uit heb je een koe die dat voor spelt loopt hij naar groen geen oorlog loopt hij naar rood wel zou touw pakken en je eigen vast opknopen maf Kees nog om geld vragen ook heb je dan ook niet meer nodig

Els
1 jaar geleden

Het was fijn.Bedankt tot ziens!

Dado
1 jaar geleden

Onzin. Spanningen zijn er wel maar niet genoeg om wereldoorlog te beginnen. Niemand zit hierop te wachten. Tegenwoordig worden de oorlogen tussen machtige landen anders uitgevochten. Derde weerldoorlog is niet meer van deze tijd. De heer Piepers voert een oorlog in zijn hoofd gezien zijn cariere bij de Amerikanse defensie. Juist dit soort mensen horen geen aandacht te krijgen door de media. Flinke wandeltocht in een prachtige natuurgebied zou de heer Piepers goed doen.

Harrie
1 jaar geleden

Geen normaal mens wil een oorlog. Het zyn altijd regeringen die zo nodig een machtspelletje moeten spelen.

Peter Hendriksen
1 jaar geleden

Dat er in deze hectische wereld nog aandacht aan besteed wordt aan deze onzin.
Als je daar gevoelig voor bent, krijg je daar slapeloze nachten van.
Gevolg hiervan is ziek meldingen.
Graag een verbod om zulke verontrustende berichten te plaatsen.
Plaats eens in deze remoerige tijden pozetive berichten in het nieuws.
Dit is gewoon een raddraaier die maling heeft aan gezelligheid en vrede op de wereld.
Ik vergelijk dit als een raddraaier die ook oud en nieuw verprutst met geweld.
Mensen die hier normaal mee omgaan, die moeten hier voor boeren.
Hartelijke groet Peter

Betsie Vd coolwijk verhallen
1 jaar geleden

Hey pieppers ga aub iets anders doen dan de 3e wereld oorlog te voorspellen hier zitten mensen niet op te wachten .zoals jij zou geen aandacht van de media moeten krijgen. Ga werken of ga een wereldreis maken. Maar hou verder nu op met je voorspellingen je bent gewoon mensen bang aan het maken.

Anoniem
Antwoord aan  Betsie Vd coolwijk verhallen
1 jaar geleden

Ik geef je Groot gelijk dan nog het gaat niet in Nederland gebeuren het is iets tussen Amerika en iran als Amerika nou goed nadacht om nket te gaan stemmen op trump zou er geen conflict zijn tussen Iran en Amerika veder geef ik je gelijk dat pieper onzin praat

1 jaar geleden

Er zijn reeds voldoende kwaadaardige mohammeds binnen gehaald om het gevecht met ons te beginnen.
Vervolgens vernietigen we de economie middels het klimaatsprookje. Tja, dan heb je als overheid ook echt alles gedaan om het gevecht te laten beginnen.

Peter Niessen
1 jaar geleden

Ik heb Piepers boeken op de downloadsite opgezocht; Beide dissertaties (in het Engels) over dit onderwerp zijn ca 800 dicht beschreven paginas (pfff, geen beginnen aan), geschreven -zo zegt hij- voor JOU. Echter, om een breder publiek (jou en mij) te bereiken adviseer ik Piepers zijn boeken te comprimeren en aan te bieden in de NL taal.

Ondernemer moet zelf voor schade opdraaien na kraak We Are Here

Kabinet grijpt hard in en knipt Belastingdienst op in drie stukken