in , ,

Brein aanslagen Parijs kwam met groep van 90 extremisten, AIVD zei nog van niet…

854303046 0849de70ee jihad

De vrouw die de politie tipte over de verblijfplaats van het brein achter de aanslagen in Parijs, zegt dat die beweerde dat hij met een groep van negentig extremisten naar Europa was gekomen. Hij was van plan nieuwe aanslagen te plegen toen de politie zijn schuilplaats vond. Dat zei de vrouw, Sonia, in een interview met het Franse station RMC en de televisiezender BFM .

Volgens Sonia, die verder niet werd aangeduid, was Abdelhamid Abaaoud trots op de aanslagen van 13 november, waardoor 130 mensen om het leven kwamen. Hij was van plan meer aanslagen te plegen, maar stierf toen de antiterreurpolitie op 18 november zijn schuilplaats in Saint-Denis belegerde.

Sonia zei contact met het radiostation te hebben opgenomen omdat zij zich onvoldoende beschermd voelt. Ze heeft geen sociaal leven, geen werk en geen psychologische steun en wacht nog steeds op een nieuwe identiteit.

Weet u nog?

NCTV ziet geen structurele toestroom jihadstrijders

Er zijn geen signalen dat Islamitische Staat (IS) structureel probeert om jihadstrijders als asielzoeker naar Europa te sturen. Dat zeggen terrorismebestrijder Dick Schoof en een woordvoerder van de inlichtingendienst AIVD tegen de Volkskrant. De afgelopen weken beweerden politici dat er duizenden IS-strijders naar Europa worden gesmokkeld. Onder andere PVV-leider Geert Wilders waarschuwde hiervoor tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Dick Schoof, zegt in de krant “dat er op dit moment geen informatie is die erop duidt dat zich in de migrantenstromen vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika grote aantallen jihadisten bevinden die opzettelijk naar Europa worden gestuurd.”

IS zou claimen dat het ‘4000 strijders’ Europa heeft binnengesmokkeld. Maar die berichten zijn verspreid door anonieme smokkelaars en ze zijn moeilijk te verifiëren. De Nederlandse inlichtingendiensten zien deze toestroom niet.

Lees verder bij de Bron: NOS

 

Photo by naturalflow cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8966256167 66967f6e28 contactloos

Zoals voorspeld: Jatten via contactloze passen vrij simpel, zakkenroller kan duizenden euro’s stelen

864x486 640x360

Oei: Gesubsidieerde Filmbranche eist 1 miljard euro van de Staat voor illegale downloads