in , ,

Briljant SP-plan verdient meer aandacht: Schaf de zorgverzekeraars af

De heeft een links alternatief voor het zorgstelsel gepresenteerd. Het plan is doorgerekend door het Centraal Planbureau en daaruit blijkt dat 7 van de 10 gezinnen goedkoper uit zouden zijn. Ook levert het tienduizenden op.

In het plan De Zorg Is Van Ons, van marktwering naar samenwerking worden de zorgverzekeraars en het eigen risico afgeschaft. In plaats daarvan worden een publieke basisverzekering en een inkomensafhankelijke zorgpremie ingevoerd.

Een uitgesproken links plan waarin duidelijke keuzes worden gemaakt. Het is realistisch, in principe uitvoerbaar, maar politiek op dit moment onhaalbaar.

Voor 7 van de 10 gezinnen zou deze voorgestelde zorgvoorziening goedkoper zijn. Zij zouden er 2,5 procent op vooruitgaan. Inkomens boven dubbelmodaal zouden 1 procent meer betalen, en de tien procent hoogste inkomens zouden een inkomensdaling tot maximaal 5,5 procent voor hun kiezen krijgen.

Waarom horen we hier zo weinig over?

Een probleem is dat de genoemde tien procent in de macht vrijwel volledig in handen heeft. Dan gaat het echt niet alleen over de als grootste partij. Het is veel breder. Overal in het bedrijfsleven, inclusief de media.

Dat wordt pijnlijk duidelijk als we zien hoe weinig exposure dit SP-plan krijgt. Het is een plan dat het verdient om serieus bediscussieerd te worden. Je hoeft het niet met elk onderdeel eens te zijn. Maar het debat wordt in de kiem gesmoord. Onze media blijken tot op het bot gecorrumpeerd door commerciële belangen.

Er is vandaag de dag eigenlijk geen verschil meer tussen een hoofdredacteur bij een krant en een manager bij een . Zij zijn deel van dezelfde status quo. Noem het een elite, noem het een systeem. Op zich niets mis mee.

Ze is nodig in een samenleving, een onvermijdelijke consequentie van vrijheid, maar kan alleen functioneren, en gerechtvaardigd worden, zolang zij open is. Zolang zij de vrijheid waaruit zij voortkomt respecteert. Dat gebeurt nu niet.

Ons land wordt gegijzeld door een waardeloze, ontaarde elite die in de leeft dat zij “het gewone volk” nog vertegenwoordigt. Onze vrijheid wordt geëxploiteerd. Niet alleen in de . Het gebeurt overal, en niet in het minst in de media.

Lees verder via de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

We worden geregeerd door de (elite) media, politici worden “gemaakt” of afgebroken. Zoals bij de verkiezingscampagne waarbij dhr. Roemer als “niet sterk in debat” weggezet.
Logisch wanneer de rechtse club incl. PvdA alle ruimte krijgt om alle leugens met hoop poeha te verkondigen.Na de kabinetsformatie met veel “wisselgeld” gestarte romnelclub moest elke belofte ingetrokken worden. Roemer weigert om luchtballonnen op te laten om later lek te prikken. De waarheid mag niet gezegd worden wanneer leren politici om naar het algemeen maatschappelijk belang voor ALLE lagen vd bevolking te kijken. Ipv. Het zelfzuchtige eigenbelang, dat lijkt steeds voor te gaan.

japie krekel
5 jaren geleden

Ga er nou maar vanuit dat dit niet het doel is van politici maar dat ze liever hebben dat het volk druk bezig is met werken als een slaaf, rekeningen betalen als een slaaf, om vervolgens ook nog kaalgeplukt te worden. Vervolgens een beetje indoctrinatie over vluchtelingen of andere elementen van racisme om verdeeldheid te scheppen. Alle zorg zo slecht maken dat de zwakste schakels (lees: zieken en ouderen) het veld ruimen, want die dragen tenslotte niet genoeg bij in de maatschappij. Vervolgens bewust niets doen aan de werkloosheid om mensen te laten stressen over inkomen en hun bestaan, zodat ze minder tijd overhouden om te klagen over wat niet klopt in de maatschappij. Niemand gaat de straat op of spreekt zich uit over wat er niet klopt omdat ze druk bezig zijn met overleven, terwijl de elite lachend nieuwe vallen zet. Tja….ik zou zeggen….wordt eens wakker mensen…

5 jaren geleden

Als alles inkomensafhankelijk wordt, dan zorg ik er voor dat ik zo min mogelijk werk, en vooral zo min mogelijk verdien, omdat ik ander veel meer betaal.
Als jij harder gaat werken, en zodoende meer aan zorg (en huur en dergelijke) gaat betalen, ben je niet wijs.
Er is geen marktwerking in Nederland. Want dan zou minister Schippers zich er niet mee bemoeien.
Het land gaat naar de klote door het geregel van politici.
Zorgverzekeringen zijn niet anders als alle andere verzekeringen.
Al die andere verzekeringen, daar bemoeien politici zich niet mee, en daar hoor je nooit iets over.
Jullie laten je allemaal een dikke wijs maken.
Als de SP het gaat regelen, dan wordt het een ongelofelijke chaos.
Socialisme is overal gelijk. En in de DDR had men socialisme.
In Cuba had men socialisme.
Jammer dat mensen nooit leren, zelfs niet van de eigen fouten.
Nog meer jammer dat anderen slachtoffer worden van de slechte ideeën van het collectief.
Jammer dat het individu niet telt, en het allemaal op een grote hoop gegooid moet worden.

Kijk even goed wat je propageert: http://vadertjestaat.nl/20061120-cuba-medische_zorg.html
Je kunt niet ‘de goede dingen’ van het socialisme pakken, en de slechte dingen niet.
Je hebt socialisme, of je hebt het niet.
Je wil dat het individu telt, of je wil het niet.
Er is geen tussenweg.
Als de SP het voor het zeggen krijgt, dan zal het na een 20 tal jaar zijn zoals in bovenstaande link.

5 jaren geleden

Socialisme betekent maximaal profiteren van andermans geld en arbeid.
Alles gaat op een grote hoop, en dat is dan van ons allemaal.
Jij als mens, telt helemaal niet meer mee.

5 jaren geleden

Wie beheert die ‘Publieke basisverzekering’ eigenlijk?

Het is maar even dat je het weet: Je hebt 27.000 euro schuld op je schouders rusten

De fail van het nationaliseren: Zo wordt u door de bank genomen