in ,

Briljante satire Arjen Lubach over groene stroom

In de afgelopen ‘Zondag met Lubach’ prikte Arjen Lubach op uiterst scherpzinnige en humoristische wijze een aantal groene ballonnen door.

Lubach opende met de mededeling dat volgens de Energiemotor 2017 inmiddels 69% van de de consumenten groene stroom afneemt. Lubach bracht na deze mededeling ‘groen’ nieuws en slecht nieuws. Het groene nieuws was: jullie zijn lekker bezig! Het slechte nieuws was: het is allemaal één grote leugen!

In een aantal ‘groene stroom schokken’ legde Lubach uit hoe de vork in de steel zat.

Schok 1: Groene stroom uit het stopcontact is geen groene stroom. Het is een mengsel van stroom uit verschillende bronnen, waaronder ook die van fossiel-gestookte elektriciteitscentrales.

Schok 2: Groene stroom is meestal nep. Het betekent niet meer dan dat de leverancier groene stroomcertificaten in het buitenland heeft gekocht. Dat betekent dat er geen extra groene stroom wordt opgewekt. De stroom is alleen maar groen op papier. Als je al die certificaten wegstreept, zie je dat maar 21% van die stroom, groene stroom is.

Schok 3: Niet alle is . Als je het over klimaat hebt, dan moet je niet alleen naar elektriciteit kijken, maar naar alle energie, dan blijkt dat maar 6% van alle energie die we in Nederland gebruiken groen is.

Schonk 4: Groene energie komt meestal niet van en wind. Het grootste deel van de groen stroom wordt opgewekt door het verbranden van biomassa. Daarbij komt CO2 vrij, maar de gedachte er achter is dat die weer wordt opgenomen door nieuwe plantengroei. Het probleem is alleen dat het bos erg langzaam groeit en het verbranden van biomassa erg snel gaat.

Schok 5: Biomassa is helemaal niet zo duurzaam. We verschepen bossen uit Amerika met diesel naar Europa om hier te verbranden, omdat het officieel meetelt als duurzame energie. Dat is heel raar. Maar voormalig minister Kamp kan ons uitleggen waarom biomassa toch 100% duurzaam is.

Tenenkrommend was het weerzien van het interview met de voormalige minister van economische zaken, Henk Kamp, waarin deze in alle ernst verklaarde dat biomassa geen CO2 uitstoot, omdat dat in het parallelle universum van de EU nu eenmaal zo was afgesproken.

Na aftrek van alle genoemde franje blijft onder de streep maar 2,2% groene energie over. En het gekke is dat het in 2020 op 14% duurzame energie moet zitten. Dus over 2 jaar! Maar het beleid is niet meer dan via boekhoudkundige trucs en het opfikken van Amerikaanse bossen op papier het klimaat redden. Zou het klimaat daar ook intrappen?

Aldus Arjen Lubach.

In zijn analyse slaagde Arjen Lubach er er in tien minuten in opening van zaken te geven en decennia van tendentieuze informatie en het verhullen van nadelen van groene stroom door de ‘kwaliteits’media te corrigeren. Laten we hopen dat zulks aanleiding zal geven de groene te beoordelen voor wat het is: veel poppenkast.

https://www..com/watch?v=StyXhmwP4d8&t=0s

Lees ook eens verder bij de bron: Climategate


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Noblesse Oblige
3 jaren geleden

En dan te weten dat er diverse manieren zijn om zeer goedkope wijze en uiterst milieuvriendelijk en ook nog op kleine schaal electriciteit te maken. Alleen komt dat de energieproducenten en de eigenaren daarvan niet goed uit. Net zo min als goedkope medicijnen die mensen beter maken en niet zieker de pharma industrie goed uitkomen. En net zo min komt het banken goed uit om eerlijk te spelen in plaats om met allerlei criminele activiteiten zoveel mogelijk geld binnen te harken door inkomsten met graagte te innen en kosten bij tegenvallers bij de burgers neer te leggen (G’land) – om van fractionele reserve en het starten van oorlogen nog maar niet te praten. En dan de media die gekocht zijn door de elite en alleen dat plaatsen wat de elite welgevallig is. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.
Maar staat de overheid dan niet aan de kant van de burgers???? ….. Nou nee!! Die ook niet !!!! De burgers zijn alleen goed om belasting te betalen – op werkelijk ALLLLLLES, te werken tegen een slavenloon, als soldaat te vechten voor de elite …. De regering/overheid bestaat slechts uit trekpoppen van het kapitaal. EU idem ditto.
Bij wie moeten we zijn om een einde te maken aan deze verwoeste slavenplaneet die een hemel op aarde had kunnen zijn? Onze LIeve Heer? Bijna goed! Wij zijn onderdeel van het grote Bewustzijn. Wij mensen zullen dat zelf moeten doen – en wij kunnen dat ook !!!! Wordt dus wakker !!!

3 jaren geleden

Het is wel waar wat Lubach zegt, maar het echte bedrog is wat mij betreft de suggestie dat het uberhaupt zinvol is om je met groene energie bezig te houden. Er is geen klimaatprobleem, Meer CO2 is geweldig voor de vergroening van de aarde (en de stijging van de voedselproductie). Kortom: stoppen met zon en wind en enthousiast doorgaan met fossiel (ja inderdaad, zoals Donald Trump dat doet. En als fossiel op dreigt te raken (maar we kunnen zeker nog honderden jaren vooruit) dan kunnen we nog duizenden jaren vooruit met nucleair.

Meer dan 5 miljoen immigranten uit de Derde Wereld kwamen sinds 2011 Europa binnen

Diplomatieke rel gaat door: Nederland trekt ambassadeur terug uit Turkije