in ,

‘Britse geheime dienst kan Facebook-posts massaal verbergen’

De Britse Government Communications Headquarters (GCHQ) beschikt over middelen om onder meer -posts op grote schaal te verbergen voor gebruikers.

Dat zou blijken uit documenten gelekt door -klokkenluider Edward Snowden, die in handen zijn van journalist Glenn Greenwald. Het gaat om een door de GCHQ opgesteld overzicht van speciale tools die zijn ontwikkeld binnen de Joint Threat Research Intelligence Group-afdeling (JTRIG).

De documenten beslaan een verzameling aan mogelijke hulpmiddelen om individuën online te traceren, informatie op aan te passen of bepaalde acties van potentiële extremisten uit te lokken. Een daarvan is het het verbergen van Facebook-posts voor bepaalde gebruikers of zelfs gehele landen. Deze tool is volgens de documentatie “klaar om afgevuurd te worden”.

Verder wordt gesproken over de mogelijkheid om online polls te beïnvloeden, kunstmatig het bezoek van een website op te blazen en het sturen van e-mails vanuit ieder mogelijk adres.

Het is niet duidelijk wanneer en in welke mate de genoemde tools precies zijn ingezet,

via nu.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IKEA omzeilt Nederlandse wet met Slowaakse chauffeurs

Canada waarschuwt patiënten na inbraak op medicatiesysteem