in

Britse medicijnregulator MHRA wordt gefinancierd door de Gates Foundation

bgutng

De Bill and Melinda Gates-financiering is de belangrijkste financier van de Britse regelgevende instantie voor geneesmiddelen en gezondheidszorgproducten, de MHRA.

De Gates Foundation bezit toevallig ook grote hoeveelheden aandelen in zowel Pfizer als BioNTech.

In juni 2021 gaf de MHRA alleen toestemming voor gebruik in noodgevallen voor het Pfizer / BioNTech-mRNA-“vaccin” voor gebruik bij kinderen van 12 jaar en ouder.

Daily Expose-meldt: Dit ondanks het feit dat 86% van de kinderen een bijwerking had die varieerde van mild tot ernstig in de extreem korte en kleine klinische studie.

Dit schokkend noemen zou een understatement zijn, maar moeten we echt zo verbaasd zijn, gezien het feit dat de MHRA wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation?

image 16

We zijn verheugd een nieuwe samenwerking aan te kondigen met de Bill & Melinda Gates Foundation en de Wereldgezondheidsorganisatie die tot doel heeft de veiligheidsmonitoring van geneesmiddelen in lage- en middeninkomenslanden (LMIC) aanzienlijk te verbeteren.

Nieuwe medicijnen en vaccins, voor ziekten zoals malaria en HIV, kunnen voor het eerst worden geïntroduceerd in LMIC’s waar er zwakke of geen regelgevende systemen zijn voor een effectieve veiligheidsmonitoring.

Deze nieuwe behandelingen zijn ontwikkeld met het oog op dringende volksgezondheidsbehoeften en daarom is het belangrijk om snel informatie te verzamelen en te analyseren over hun veiligheid en effectiviteit.

De gezondheidszorg- en regelgevingssystemen in deze omgevingen missen vaak de tools, training en capaciteit om een ​​robuust veiligheidsbewakingssysteem te gebruiken.

Hoewel er grote vooruitgang is geboekt met veel van de LMIC’s die nu betrokken zijn als leden van het World Health Organization Program for International Drug Monitoring, is de ervaring met het verzamelen, beoordelen van en handelen naar gegevens over bijwerkingen en het plannen van risicobeheer beperkt.

Zonder een effectief systeem lopen volksgezondheidsprogramma’s gevaar en kunnen patiënten worden getroffen als ze last hebben van bijwerkingen die niet onmiddellijk worden geïdentificeerd en behandeld.

Dit kan vervolgens het programma ondermijnen en leiden tot verlies van vertrouwen in het product of een vaccin. Uiteindelijk kan dit leiden tot een lagere opname en daarom wordt de ziekte niet effectief behandeld.

De WHO en de Gates Foundation hebben ‘Project Smart Safety Surveillance’ (ook bekend als Project 3-S) gelanceerd om LMIC’s te helpen de risico’s van nieuwe producten te identificeren, beoordelen en adequaat te beheren. MHRA zal zich bij dit initiatief aansluiten om expertise op het gebied van regelgeving in het project te brengen. Dit zal zijn voor een periode van 3 jaar waarin het de bedoeling is om drie pilootoefeningen uit te voeren in verschillende LMIC-settings.

Dr Ian Hudson, Chief Executive Officer bij MHRA zei:

We zijn verheugd om betrokken te zijn bij zo’n belangrijk wereldwijd initiatief. Nieuwe medicijnen en vaccins worden voor het eerst op de markt gebracht in volksgezondheidsprogramma’s in omgevingen waar de veiligheidsmonitoring en regelgevende systemen moeten worden versterkt.

De expertise die we in het project kunnen brengen, zal nationale veiligheidscontrolecentra helpen om risico’s en voordelen vroegtijdig te identificeren en passende regelgevende maatregelen te nemen om de wereldwijde gezondheid te ondersteunen.

Dr. Dan Hartman van de Bill and Melinda Gates Foundation zei:

Het Triple S-project is van vitaal belang voor het succes van volksgezondheidsprogramma’s ter bestrijding van enkele van ’s werelds belangrijkste ziekten. Wanneer een nieuw geneesmiddel of vaccin wordt gebruikt, is het van cruciaal belang dat potentiële risico’s vroegtijdig worden geïdentificeerd en goed worden begrepen.

De betrokkenheid van MHRA bij dit project zal ervoor zorgen dat wetenschappelijke en regelgevende expertise binnen de nationale centra wordt ontwikkeld.

Laat u uw kind een experimentele prik nemen?

Lees verder bij de bron: Britse medicijnregulator MHRA wordt gefinancierd door de Gates Foundation

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
apo1

Wat als het nu toch allemaal één groot rookgordijn is?

Skull Vaccinations Medicine Cranium  - QuinceCreative / Pixabay

Aantal besmettingen onder volledig ingeënte mensen schiet wereldwijd omhoog