in

Britse spoedwet bewaar- en tapwet ‘geldt niet voor parlementariërs’

In de spoedwet die de Britse bewaarplicht voortzet en zelfs uitbreidt, worden parlementariërs uitgezonderd. Zij krijgen ‘extra waarborgen'.

De controversiële DRIP- die bewaarplicht en aftappen van telecommunicatie regelt, is door het Lagerhuis gejaagd. Tijdens het debat waren slechts een handjevol parlementariërs aanwezig, maar de wet is met 449 stemmen voor en slechts 33 tegen aangenomen en gaat nu door naar de Lords van het Hogerhuis.

Bewaarplicht ook voor webbedrijven

Eind vorige week bleek dat ondanks beloftes van Cameron de wet wel degelijk een uitbreiding is. Ook bedrijven in het buitenland waarvan Britse burgers gebruikmaken moeten metadata opslaan en afgeven aan opsporingsdiensten.

Bovendien is de definitie van telecommunicatiedienst opgerekt tot allerhande online diensten, zoals webmail. Dit terwijl de aanleiding voor de spoedwet het baanbrekende arrest van het -Hof is, die de bewaarplicht juist ongeldig verklaarde wegens inbreuk op fundamentele .

Om het Britse parlement over de streep te halen beloofde de regering dat parlementariërs extra rechten krijgen in de wet.

via Webwereld.

Photo by Cea.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Consument opeens weer somberder over economie’

Nieuw: europese klederdracht, de EU sjerp om burgers te laten weten wie de scepter zwaait