in

Britse wetenschappers: “derde golf wordt gedomineerd door degenen die twee doses van het vaccin hebben gekregen”

Nieuwe modellen laten zorgwekkende details zien over een “zeer waarschijnlijke” derde golf van dit jaar.

De modellering werd door een van zijn subgroepen, de gerespecteerde Scientific Pandemic Influenza Group on Modelling, Operational (SPI-MO), aan de Britse topwetenschappelijke adviesinstantie Sage gepresenteerd.

Deze commissie van academici heeft tijdens de pandemie modellenwerk verricht en gekeken naar de impact die zal hebben op ziekenhuisopnames, infecties en sterfgevallen.

De bevindingen suggereren dat een derde golf onvermijdelijk is, maar dat de grootte van de piek in gevallen afhangt van de effectiviteit van vaccins, de snelheid waarmee beperkingen worden versoepeld en de impact van nieuwe varianten op overdracht en ziekte.

Het suggereert dat de heropleving van zowel ziekenhuisopnames als sterfgevallen zal worden “gedomineerd door degenen die twee doses van het vaccin hebben gekregen“.

En academici dringen er bij politici op aan beleid voort te zetten om de overdracht te verminderen, waaronder sociale distantiëring, maskers en beperkingen voor bedrijven, dit jaar en daarna. Het risico om het niet te doen, zegt dit, is een piek op de schaal van januari van dit jaar.

Er staat: “Het handhaven van een grote vermindering van de overdracht van dergelijke maatregelen nadat stap 4 [de plannen van om alle beperkingen vanaf 21 juni op te heffen] is genomen, zal vrijwel zeker de omvang van de daaropvolgende heropleving verminderen. het naleven van basismaatregelen en de daaruit voortvloeiende verhoogde transmissie zou kunnen leiden tot een piek die qua schaal dicht bij die van januari 2021 ligt. “

Wat is het papier?

In de paper wordt gekeken naar een reeks mogelijkheden die we van Covid kunnen verwachten als we de beperkingen die de zomer ingaan, versoepelen.

Het houdt rekening met een reeks verschillende bronnen, waaronder modellen van de University of Warwick, Imperial College London en London School of Hygiene & Tropical Medicine. Je kunt de volledige paper hier lezen .

The resurgence in both hospitalisations and deaths is dominated by those that have
received two doses of the vaccine, comprising around 60% and 70% of the wave
respectively. This can be attributed to the high levels of uptake in the most at-risk age
groups, such that immunisation failures account for more serious illness than unvaccinated
individuals.

via https://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/vaccine-third-wave--modelling-20328025


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer dan 100 volledig gevaccineerde mensen hebben covid opgelopen, wat wederom aantoont dat vaccins infectie niet voorkomen

Monkey Minion Funny Animals  - flutie8211 / Pixabay

Texas ging een maand geleden weer open: aantal coronagevallen blijft maar dalen