in ,

Brussel (EU) vindt geld belangrijker dan gezondheid van uw kind

Veel basisscholen dreigen schoolfruit mis te gaan lopen door onenigheid over , waarschuwen fruitleveranciers. Het Europese programma dat zo’n 200.000 leerlingen op 1.200 scholen van appels, sinaasappels en perziken voorziet, dreigt “ter ziele te gaan” door een sanctie van Brussel, aldus Schoolfruit.nu, Kids & Schoolfruit, en andere organisaties die het programma uitvoeren.

Onlangs liet de EU aan het ministerie van Landbouw weten dat de drie miljoen per jaar die Brussel in het ‘Schoolfruitproject’ heeft gestopt, ten onrechte is uitgekeerd. Dit als gevolg van administratieve fouten die het ministerie had ontdekt en aan Brussel had gemeld.

In het Schoolfruitproject krijgen deelnemende scholen gedurende enkele maanden drie keer per week gratis fruit geleverd. Volgens het ministerie komt het voortbestaan van het programma niet in gevaar, en proberen de leveranciers ten onrechte doembeelden te verspreiden.

Het ministerie van Landbouw zegt wel dat het nu door Brussel gedwongen wordt om de miljoenen euro’s die de EU opeist, bij de fruitleveranciers terug te halen. “Anders riskeren wijzelf een boete van Brussel, bovenop het geld dat dus sowieso terug moet naar de EU.” Volgens het ministerie gaat het daarbij overigens niet om het hele bedrag dat wordt teruggevorderd bij de leveranciers, maar wel om “een belangrijk deel” ervan.

De leveranciers waarschuwen op hun beurt dat ze gedwongen worden de rekening van de terugvordering naar de scholen te sturen, willen ze zelf niet failliet gaan. “Die rekening gaan de scholen uiteraard niet betalen.” Daardoor “zal het Schoolfruitproject in ter ziele gaan”, lees verder via Stop de bankiers.

Photo by _rockinfree


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opstelten: gezichtsherkenning drones rechtmatig

Jij bent hun eigendom, vinden zij