in ,

Buiten de samenleving staan? Uw probleem!?

Bijstand, Werkloosheid, tussen wal en schip vallen ! Zo maar een paar losse woorden die voor veel mensen een behoorlijke impact hebben. Geld op de bank hebben is niet altijd een garantie om leuke dingen te doen en dat 24/7. Betalen van vaste lasten, eigen bijdragen en dan ook nog “recreatie-geld” ? Helaas is de laatste tussen aanhalingstekens geplaatste optie vervallen. We leven nu allemaal volgens het principe: Leven om te werken. De natte droom van elke neo-liberaal. Je hand ophouden ? Kom nou, je parasiteert op de staat hoor ! De werkelijkheid dat men al 20+ jaren gewerkt hebt en premie hebt afgedragen zullen we voor het gemak maar buiten beschouwing laten ?

Tegenwoordig is het schering en inslag. Armoede en bij het andere kamp een gebrek aan voorstellingsvermogen. Er zijn toch regelingen ? Je kan je inkomen toch verhogen met toeslagen en subsidie's ? Ja inderdaad dit kan ! Maar zet geen zoden aan de dijk. Meedoen met de maatschappij is voor een uitkerings-gerechtigde haast niet meer te doen. De vaste lasten nemen haast 80% van het budget in beslag. De overige 20% is om van te eten en persoonlijk onderhoud. Vakantie ? Laat maar ! Is geen geld voor, ook een dagje uit met kinderen is niet meer te doen. De entree prijzen rijzen de pan uit ! Ga lekker wandelen ! Kost helemaal niets hoor.

Juist en een dagje strand kost natuurlijk ook niets ? Reiskosten om er te komen, lichamelijke conditie en versnaperingen ? Het is zo'n klein bedragje. De fout van overschatting wordt hier heel duidelijk gemaakt. Als je 2300,– euro verdient of krijgt per werkende ouder, is dat inderdaad een klein bedrag, maar voor een bijstandsgerechtigde is het inkomen 1300,– euro. Alle kleine bedragjes opgeteld is een week eten. Ik trek mijn schouders maar weer op. Gelukkig ben je gezond ! dat zegt de buitenwereld.

Maar het Nederlandse spreekwoord stelt duidelijk dat de beste stuurlui aan de wal staan, en zo kun je in het maritieme blijven, de bijstand-gerechtigde valt tussen wal en schip ! Gezond ? Aan de buitenzijde ja, vol en blozend, elke dag slik je trouw je medicijnen voor de chronische ziekten die je hebt opgelopen tijdens je werkzame leven. Werk maakt ziek, hoe leuk het werk ook is !

Ondertussen hebben knappe koppen bedacht dat zorg moet worden uitbesteed aan de markt. Vraag en aanbod is dat. Je betaalt voor een verzekering, want je bent ziek. Ook de brandende huizen worden nu verzekerd, maar je moet genoegen nemen met verzekeraars die op de artsenstoel gaan zitten en bepalen wat goed voor je is. Dat resulteert in een drama. Want goedkoop blijkt duurkoop te zijn. En de patient ? Die heeft geen leven. Letterlijk ! Eigen risico, zelfhulp medicijnen, eigen bijdragen en reiskosten slurpen veel budget weg.

Zit je ook nog in de bijstand dan mag je zelf je zorgverzekering ook al niet langer uitkiezen op straffe van “geen beroep kunnen doen op bijzondere bijstand”.

Scholing voor je kinderen ? Participeren meneer/mevrouw ! Aanschaf van de verplichte artikelen, tassen, zakjapanner, tekendoos en schrijf benodigdheden. Zoek het maar uit als je geen geld hebt. Dan ook nog de vrijwillige bijdrage, want schoolreisjes gaan tegenwoordig naar Columbia en de Efteling. Onbetaalbaar dus !

Ook feestdagen vallen hieronder, maar je kind wordt botweg uitgesloten van deelname. Voor wie het niet wist, daar komt een stichting om de hoek kijken, stichting leergeld ! Je doet een aanvraag, en je hele hebben en houden word gevraagd en jawel je hebt er dan “recht ” op.

Participeren, de stelt dat dit het leven heel prettig maakt. De keerzijde is dat je dan ook goed de weg moet weten in regelingen, gehaaid en gewiekst moet zijn. Kortom de niet mondige mens staat al heel snel met lege handen. Ik zei het al eerder “Kennis is Macht”. Veel mensen wordt kennis onthouden en verweten dom te zijn. Het is niet meer bij te houden. Techniek en normen en waarden zijn onherkenbaar veranderd. Ouderen weten het minst, gevolgd door de middelbaren. De jongeren denken het te weten en maken er een gigantische puinhoop van. Zelf doen, zelf uitpuzzelen hoe het werkt. Weer opnieuw het wiel uitvinden.

het laatste nieuwe idee ? Uitkerende instanties gaan je even vertellen na 30+ jaren gewerkt te hebben hoe je moet solliciteren. Het lachertje van de dag, solliciteren bij een uitzendbureau ! Tijdelijk dagwerk met universiteits eisen. Het wordt steeds gekker en is doorgeslagen. Gezonde mensen willen werken, maar worden afgescheept met een vakantiebaantje waar de schoorsteen niet van gaat roken. Precies hoe het in de VS eraan toegaat. Werkende armen !

De ongezonde onder ons dienen vrijgesteld te worden van werkzaamheden en die horen niet thuis in de bijstand. Ze hebben premies betaald om de maatschappij draaiende te houden. Ondertussen zuigen bedrijven en multinationals het kapitaal weg en spelen daar mooi weer van in andere landen. Het oude systeem was beter dan wat er nu is. Geen gelijke kansen in gelijke omstandigheden. Geen gelijkheidsbeginsel meer. Overleven waar dat kan en afhankelijk zijn van “goede doelen” en particulieren die het wel snappen.

Laten we de rollen omdraaien en overgaan tot een koopstaking. Eten nodig ? Ga eens kijken op een boerenerf of een tomatenkweker, wedden dat er een kar staat met 3 ton tomaten die zijn doorgedraaid ? Bloemkool, bonen, courgettes en komkommers, het wordt vernietigd en komt niet terecht bij de hongerige monden. Voedselbanken die er infantiele regels op na houden, en zich ook nog durven te verschuilen achter diezelfde regels.

Voorbeeld ? Voedselbanken die koelproducten aangeboden krijgen en ze niet kunnen koelen mogen die goederen niet aannemen. Een keer raden wat er met die producten gebeurd. wat over de datum is volgens de verpakking mag niet worden aangeboden ( wat is er met de gevoelige neus en ogen gebeurd? ) Ben je 3 jaar afhankelijk van de voedselbank, dan is het daarna niet langer mogelijk een voedselpakket te ontvangen. Voedsel moet bij de voedselbank gebracht worden ! Ophalen is niet mogelijk ! Wist U dat heel veel particulieren zelf voedselbankjes beginnen ? Het gebeurd op feestboek ! Gemeenten weten dat ook maar geven er geen ruchtbaarheid aan.

Gek genoeg krijg je een maatschappij in een maatschappij, meerdere werelden ! De een zoekt het uit en neemt de andere mensch bij de hand, de andere kijkt er van boven op neer en snapt niet wat er gebeurd. Het gevoel wat die toeschouwer krijgt is alsof alles koek en ei is. De moeite en inspanningen naast zich neer leggend en achteroverleunend dat de politiek zijn werk heeeel goed doet. De waarheid negerend. Toch hebben dit soort mensen gestudeerd. Maar wat blijkt ? Boerenslimheid is terug van weggeweest.

Normen en waarden van de maatschappij zijn allang niet meer de normen en waarden van de mensch. Anders kan men de peilingen die gedaan worden door notabelen niet verklaard worden. Zo'n slecht afschuif beleid, met grote gevolgen voor grote groepen uit de bevolking. En men ziet de uitwerking niet ? PvdA / / D'66 en de andere zijn de feeling met de bevolking kwijt en volledig gefocust op de geldelijke belangen van bedrijven en multinationals. Geld en geldstromen naar hun toe, daar draait het om. Maar een land besturen ? Voor het gemak vergeten ze dat maar want als de economie aan het woord is dan zwijgen de mensen. Wist U dat een stijgende economie niet vanzelfsprekend de mens vooruit helpt ?

Er moet een omslag komen, kennis naar de jongeren gebracht worden, de ouderen mogen genieten van welverdiende rust en de middelbaren ? Zij dienen te kijken naar het verleden en de zekerheid van een vaste baan, en overige verworvenheden opnieuw invoeren. Het Neo-liberale gedachtegoed en de VS belangen afstand van te nemen. Waarom ? Zo krijgt iedereen gelijke kansen en dat maakt Nederland groot evenals de tolerantie ! Het vingertje moet een dikke middelvinger worden naar de graaiers, oligarchen en “machthebbers / lobbyisten”.

De bevolking weet wat er mis is en wat er gedaan moet worden. En dat is politieke partijen de rug toekeren en zelf het voortouw nemen. U zag het deze zomer, kabinet is pleitte ! En problemen ? Die waren er niet. Een enkel terroristisch hikje uit andere landen deed een staatsbedrijf zijn klanten schofferen en beboete ze. Gelukkig kan dat de bijstander niet overkomen. Ze hebben geen vervoer en geld om een vakantie vlucht te nemen, laat staan een vakantie in eigen land te vieren.

Lees verder via de bron Bron: Urubin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kentekenfoto’s Belastingdienst schenden privacy

Soros-leaks: Vluchtelingencrisis is deel NWO-strategie