in ,

Burger betaald weer: gemaakte kosten à 0,5 miljoen voor mislukte superprovincie voor eigen rekening

Ongeveer een half miljoen hebben de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland de afgelopen jaren uitgegeven voor de mogelijke fusie. Die werd vrijdag definitief afgeblazen. Utrecht en Noord-Holland gaan het Rijk niet om een vergoeding vragen, Flevoland heeft daar nog geen besluit over genomen. Dat lieten de drie provincies vrijdag desgevraagd weten.

Uren ambtenaren

Al sinds 2011 werd erover gesproken om Noord-Holland, Utrecht en Flevoland te laten opgaan in een superprovincie. Flevoland heeft ,,tussen 2 en 3 ton” uitgegeven aan hulp van buiten. Utrecht gaf ongeveer 220.000 euro uit, Noord-Holland 82.000 euro. Het is niet bekend hoeveel uren provincie-ambtenaren in de fusie hebben gestoken. ,,Dat valt gewoon onder hun werk”, zeggen de provincies.

via Binnenlands Bestuur.

Photo by Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Invloedrijkste Nederlander van afgelopen 10 jaar, prijsafsprakenmaker Wientjes zegt: Nederland dreigt politiek te verlammen

EU bouwt snel door voordat de opstand op gang komt: en weer EU-uitbreiding, nu met Albanie