in , ,

Burger moet het Rijk met privacy gegevens maar vertrouwen : ICT-beveiliging bij Rijk is vooral twee jaar praten

ICT-beveiliging blijkt bij onze landelijke vooral een agendakwestie. Zo lang het maar hoog op de agenda staat, is het doel bereikt. Vindt onze minister Plasterk, die voor dat resultaat twee jaar nodig had.

In een ronkend persbericht meldt de Rijksoverheid dat in de afgelopen twee jaar hard is gewerkt aan de verbetering van de informatieveiligheid. Daarvoor is twee jaar geleden de Taskforce BID in het leven geroepen.

En die rondt zijn werk nu af: “Het doel van de samenwerking tussen Taskforce en overheidsorganisaties is bereikt”, zo worden in juichend de slingers opgehangen. “Informatieveiligheid staat nu hoog op de agenda bij bestuurders en management van alle overheidslagen.”

Lees verder via Webwereld.

 

Foto via JD Hancock


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

en het geheel incl bank geheim, cjib gegevens belasting dienst , digid, en alles water bi jde gemeentes en bij het rijk en kabinet ligt ligt op straat, kids van 10/11 jaar kunnen overal bij ,leve de veilige samenleving……. man o man hou toch en s,op zeg,. vind je het gek dat half oost europa hier inbreekt,en van ales en nog wat aanvraagt en nooit een cent komt er meer terug!!!! harte groet gisela en cornell ( goede raad gebruik geen digid, geen internet bankieren, geengeld opdebank, en vraagg alles aan per brief!!!!

Landen in EU zijn failliet, verzinnen nu allerlei belastingen: Duitsers willen nu luchttol

Goh, ministeries saboteerden ICT-onderzoek Elias