in , ,

Burger ziet politicus als moderne heilige

De kritische beschouwt politici als een soort moderne heiligen. Ze moeten te allen tijde het goede voorbeeld geven.

Dat blijkt uit het proefschrift waarop Claartje Brons vorige week promoveerde aan Tilburg University. Brons onderzocht de aard van de politieke onvrede van burgers in aan het begin van deze eeuw. Daarvoor gebruikte ze grootschalig en langdurig enquête-onderzoek, diepte-interviews met ontevreden burgers en een analyse van kranten en parlementaire stukken.

De aandacht voor de politieke ontevredenheid van burgers in het eerste decennium van de 21e eeuw is volgens haar aanzienlijk toegenomen. Tegelijkertijd constateerde ze dat de onvrede zelf echter niet eenduidig is toegenomen.

In de kritiek van politiek ontevreden burgers klinkt volgens haar vooral een sterk verlangen door naar moreel leiderschap van politieke vertegenwoordigers en gezagsdragers. ‘Men ziet de politicus als moderne heilige die te allen tijde het goede voorbeeld dient te geven', aldus Brons.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

 

Foto via Hans Pama


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wie gaat hier weer zijn zakken vullen? ‘ICT-toetsingsbureau’ moet de miljardenverspilling voorkomen

Je verwacht het niet: Zwarte Pietenhaatster Anousha Nzume heet in werkelijkheid Anna Steijn