in , , ,

Burgers overgeleverd aan #$% door volksvertegenwoordigers: ‘Banken en verzekeraars bepalen ziekenhuisfusies’

Uit KPMG-onderzoek naar samenwerking in de ziekenhuiszorg blijkt dat de Nederlandse ziekenhuizen een beetje zijn uit-gefuseerd. Meerwaarde ontstaat ook niet door fusie, maar door integratie, concludeert KPMG. Dus ziekenhuizen moeten ook naar andere vormen van samenwerking kijken.

KPMG hield het jaarlijkse onderzoek ‘Wie doet het met wie in de zorg' voor de derde keer. Anna van Poucke, partner bij KPMG en voorzitter van KPMG Gezondheidszorg, ziet dit jaar een duidelijke kanteling.

De invloed van verzekeraars op het realiseren van samenwerkingen in de ziekenhuiszorg is spectaculair gestegen. Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat dit jaar bij bijna zestig procent van de fusieplannen inhoudelijk is betrokken. In 2013 was dit 35 procent en in 2012 maar 25 procent. De rol van banken is nog veel groter. Dit jaar kwam geen enkele fusie buiten de bank om tot stand. In 2013 speelde de bank bij tachtig procent van de fusies een rol van betekenis. Bij steeds meer fusies is ook goedkeuring van de banken vereist. Dit jaar hadden de banken bij ruim veertig procent van de fusies een beslissende stem, vorig jaar was dit slechts negen.

Lees verder via Skipr.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hier betalen we wel bakken belastinggeld voor: ‘Nederland niet goed voorbereid op dergelijke aanslag’

Je verzint het toch niet: Per ongeluk achtergelaten ID kaart leidt naar verdachten aanslag Charlie Hebdo