in , ,

Burgers vs Plasterk: 0-1

2250565068 ec9003b1b5 burum1

BitsOfFreedom reageert op de uitspraak van de rechter:

Vandaag kwam de langverwachte uitspraak in de zaak ´burgers tegen Plasterk´. In deze zaak werd geëist dat onze geheime diensten niet langer informatie accepteren die andere diensten (zoals de NSA) hebben verzameld in strijd met onze burgerrechten. De rechter heeft helaas alle eisen afgewezen, maar heeft dat op onterechte gronden gedaan.

Hoe inlichtingendiensten hun eigen volk afluisteren?

Ook overheden moeten voldoen aan wetten. Die wetten verbieden voor een flink deel dat een overheid zijn eigen volk totalitair mag afluisteren. De Nederlandse overheid mag dus niet zomaar ongericht (dus iedereen) Nederlandse burgers afluisteren als daar geen goed aanwijsbare reden (bevelschrift geaccordeerd door rechter) voor is. Goed, die wet is dus prima.

Die wetten gelden echter niet voor buitenlands volk. Die wetten zijn veel vrijer, overheden mogen dus wel buitenlandse burgers ongericht en bevelschrift-loos afluisteren. De NSA is, als u een beetje oplet, altijd notoir in het nieuws met de uitspraken dat de NSA niet grootschalig de Amerikanen zelf afluistert (een leugen trouwens), en alleen ‘buitenlanders’ totalitair afluistert.

Ook voor inlichtingendiensten geldt: Vriendendienst, Sharing is caring

Nu wil het feit dat inlichtingendiensten elkaar een dienst doen. Je mag dus wel andersmans volk afluisteren, en je mag inlichtingen-informatie uitwisselen. Dus VK luistert Nederlanders af (Echelon) en Nederlanders luisteren Engeland af.  Wat denkt u dat de NSO () aan het doen is in het Friese Burum? Die zijn burgers van buurlanden aan het afluisteren, als wederdienst voor buurlanden die op hun beurt weer Nederlandse inwoners afluisteren.

Nu heeft de rechter uitgesproken dat, Ja de NSA luistert Nederlanders grootschalig en bevelschriftloos af, en Ja de AIVD helpt de NSA daar goed bij, en nu blijkt dus… Ja, de AIVD mag de informatie die de NSA voor de AIVD verzamelt over Nederlandse burgers gewoon gebruiken als zijnde hun eigen informatie.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Photo by jack_of_hearts_398 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3604444867 87ca7b65c0 dossier1

Mijn EPD mogen ze uit m’n koude, dode vingers wrikken

11833390914 2d01222d72 knmg1

IGZ mag dossiers inzien zonder toestemming patiënt