in

“Bye, bye Moria”: ‘Vluchtelingen’ vieren de brand en proberen het blussen te voorkomen

Men kon erop wachten, wat er de afgelopen nacht is gebeurd: In het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos en in de omgeving braken ’s nachts verschillende branden uit.

Terwijl bijna het hele kamp nu in brand staat, belemmeren ‘vluchtelingen’ niet alleen het brandbestrijdingswerk, maar marcheren ze ook “Bye bye Moria” zingend naar de haven van het eiland.

De krant Tagesschau schrijft op Facebook:

“Volgens mediaberichten staat bijna het hele kamp in brand. Ook wooncontainers staan in brand en daarom hebben de autoriteiten de evacuatie van het kamp bevolen. Veel van de meer dan 12.000 hebben volgens de hulpdiensten al geprobeerd zichzelf in veiligheid te brengen. Tot nu toe is er geen informatie over mogelijke verwondingen of zelfs sterfgevallen.

Corona-positieven ontvluchten het kamp

Hulporganisaties en vrijwilligers ter plaatse berichtten in social media over mensen die door rook en vlammen van hun vluchtroutes waren afgesneden. Minstens 28 brandweermannen met negen voertuigen die door vrijwilligers worden ondersteund, bestrijden de vlammen, schrijft het persbureau Reuters. Sterke winden, waarvan sommige tot 60 kilometer per uur bereikten, bemoeilijkten het bluswerk. De oorzaak van de branden is nog onduidelijk. Sinds vorige week staat het kamp onder quarantaine omdat minstens 35 positief getest zijn op het Coronavirus”.

Het is opvallend dat de Tagesschau en andere mainstream media zich nu vooral verzetten tegen commentaren die ervan uitgaan dat de vluchtelingen of vertegenwoordigers van de NGO’s, die daar momenteel in groten getale aanwezig zijn, zelf het vuur hebben aangestoken om de autoriteiten en de politici in te chanteren……

verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een tablet of laptop eisen van leerlingen − het mag niet, maar scholen komen ermee weg

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik me laat testen op corona?